Ez a hozzáállás normális egy tanártól?
Köszönöm a válaszokat!
Középfok, a tanár pedig tudtommal Magyarországon született, legalábbis a Facebook profilja szerint.
Nem gondolnám, hogy tehetségtelen a testvérem. Kisebb korában járt külön művészeti szakkörökbe is, több ottani tanár mondta anyánknak, hogy érdemes foglalkoznia a dologgal. Arra is volt példa, hogy annyira megtetszett a tanárnak az egyik munkája, hogy elkérte. Szerintem ez azért más, mint amikor a kisgyereknek mondják milyen ügyes, hogy örüljön. Meg ha így lett volna, nem ér el országos szintű rajzversenyeken elég jó helyezéseket. Láttam a munkáit, mindig is előrébb járt, mint a legtöbb korabeli.
Építő jellegű kritikát mindig kapott a családban is, nem hiszem, hogy ezt rosszul értelmezné.
Alapvetően én mindig is tiszteltem a tanárokat, nem nagyon akartam minősíteni, de ha ennyien vagyunk hasonló nézeten, valamit tényleg rosszul csinálhat. Gondoltam rá, hogy ki lehet égve, állítólag a tanári fizetés sem valami fényes... De az a szörnyű, hogy ez egy fiatal nő, 30 körüli lehet, max. 35... Ha már most ilyen és a szakmában marad, mi lesz 10, esetleg 20 év múlva? Én sem értem, miért ment tanárnak, ennyire csak ismernie kellett volna önmagát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!