Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Igaz, hogy azokon az egyetemek...

Igaz, hogy azokon az egyetemeken nem buktatnak meg annyira amelyeken kevés a diák létszám? Gondolok itt színművészetire, teológiára stb.

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem teljesíted a követelményeket, elmész viszgázni úgy, hogy nem tudsz semmit, akkor szerintem akkor is megbuktatnak, ha te vagy az utolsó diák az adott szakon. Egy egyetemnek is érdeke és felelőssége, hogy megfelelő szakemberek kerüljenek ki onnan.
2018. aug. 1. 21:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem úgy értem, ha mondjuk 10-en vannak egy,szakon és kibukik az egész diák akkor mi van?
2018. aug. 1. 21:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Van olyan tanár típus aki ha tudsz nála de mégis megbuktat. Arcra adja a jegyet?
2018. aug. 1. 21:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Olyanról tanárról is hallottam aki az osztály ellőtt eltanácsolta a diákot ez etikus egy egyetemi tanár szempontjából?
2018. aug. 1. 21:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Bocsi mobilról írok és ezért hibás pár szó
2018. aug. 1. 21:48
 6/12 anonim ***** válasza:
15%

Igen, az egyetem ebben az országban olyan erkölcsi fertőt jelent, ahol a nagyfőnök ellopja a pénzt, és kenőpénzt kap kisfőnöktől (a tanártól) hogy nézze el neki, hogy olyan vizsgát ad fel, amire a kérdés AZ INTERNETEN SEM található meg, vagy abban a formában nem is létezik. Persze nála is át lehet menni, ha a megfelelő borítékot adod át. És persze olyat is lehet, hogy seggh.lye vagy, de anyuci/apuci meg tudja dumálni a dékán úrral meg egyéb hasonló marhaságokkal, hogy azért engedjenek át négyesekkel, államin persze.

Szóval etikus meg egyéb ilyen izékre ne is gondolj, ha egyetemekről agyalsz.

A színművészetivel szerintem az van, hogy olyan, mint egy falu, mindenki ismer mindenkit, ezért mindenkinek tiszta h kinél hogyan kell átmenni. Vagy lehet h egy ritka kivétel, és tanítanak is ott valamit. Inkább ez lehet a kevés bukás oka.

Mondjuk az én volt szakomon is össz-vissz ötvenen voltunk, ebből volt vizsga amit három ember tippelt be helyesen összesen... Szóval mi se voltunk rengetegen de léleknyugalommal meghúzták az egész szakot.

2018. aug. 1. 22:02
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy ismerősőmet a tanár eltanácsolta az egész csoport előtt nincs szégyen érzete ilyenkor a tanárnak
2018. aug. 1. 22:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Pedig tiltja a szabályzat főleg egyetemeken
2018. aug. 1. 22:36
 9/12 A kérdező kommentje:
A tanár sérült emberekkel foglalkozik
2018. aug. 1. 22:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem minden egyetem szabályzatát, de biztos vagyok benne, hogy egy tanár sehol nem tanácsolhat el senkit (hacsak nem ő a dékán és megalapozott oka van rá, szóval nem az, hogy xy nem szimpatikus neki). Nálunk akkor van eltanácsolás, ha valakinek x alkalommal sem sikerült egy tárgyból a vizsgája (ami csak annyit jelent, hogy megbuktatnak vizsgán és megszűnik a hallgatói jogviszonyod, nincs mások előtti nyilvános megalázás és hasonlók), vagy olyan súlyosan megsértetted a szabályzatot, hogy a dékán elbocsát (ilyenről még nem hallottam, de elvileg lehet). Egy tanárnak nincs lehetősége diákokat eltanácsolni, legfeljebb ha kinéz magának valakit, akkor megbuktathatja vizsgán (ami nem egyenlő az eltanácsolással, nálunk legalábbis harmadik(?) alkalommal kérhetsz más vizsgáztatót).
2018. aug. 1. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!