Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha egy tanár 17 gyereket...

Ha egy tanár 17 gyereket tanít, és mind a 17 bukára áll akkor a tanárban nincs hiba? Kihez kellene fordulni hogy gyereket ne érje atrocitás?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 19. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Nem hiszem el, hogy mindenki bukásra áll. És nem tetszik, hogy egy szülő a tanárra hárítja át a felelősséget.
2018. ápr. 19. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Ennyiből nem tudjuk kiben van a hiba, lehet a gyerekek szüleiben, mert nem kaptak megfelelő neveltetést, és ahelyett hogy figyelnének a telefonjukat nyomkodják/alszanak/lógnak. De persze lehet a tanárban van a hiba, mert teljesen mást vár el a diákoktól mint ami megszokott. Igazgatónál próbálkozzatok, de miért így év végén jutott csak eszetekbe, hogy bukásra álltok?
2018. ápr. 19. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom foglalkoztál a gyerekkel, nyilván ismered a tananyagot és a gyereked képességeit.

Tényleg annyira nem tudja, hogy bukásra áll?

2018. ápr. 19. 20:05
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Azért 100% bukásnál már elég erős a gyanú, hogy a tanárral van a gond.
2018. ápr. 19. 20:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Természetesen nem a tanárt hibáztatom.. A gyerek próbálkozik. Magántanárhoz hordom. Kamasz. Szóval a gyerek se tökéletes. A szülők jelezték a problémát az igazgatónak. Semmi sem történt, hacsak annyi nem hogy a tanár 1 hónapig szivatta a gyerekeket. A többi tantárgyal nincs gond. Viszont talán a gyereknek is tanulnia kell a hibáiból.
2018. ápr. 19. 20:46
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Egy tanárnak nem csak az a feladata, hogy leadja az anyagot. Ahhoz nem kell diploma, hiszen arra egy papagáj is képes. A tanárnak az a feladata, hogy tanítson, márpedig elbukott, ha az összes bukásra áll.

Annyit tehetsz, hogy járatod a gyereket továbbra is magántanárhoz. Szégyen, hogy kiket tűrnek meg ebben a szakmában.

2018. ápr. 19. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Sziasztok! Földrajz tanárnő vagyok ès osztàlyfőnök.Godoltam hozzàszòlok èn is, mit tapasztalok az iskolàban. Àltalàban a szülők a tanàrt vonjàk felelőssègre a gyermekük rossz jegyei miatt, ami engem sokszor bosszant. De!

Valò igaz, hogy vannak olyan tanàrok, akiknèl sajnos lehetetlen jò jegyeket kapni, sőt ilyen vègletek is lèteznek, hogy ha nem is mindenki, de az osztàly nagy rèsze bukàsra àll.

Ennek több oka is lehet.

Az egyik,hogy a tanàr annyira szigorù, hogy csak az ő tudàsa 5-ös, majd a 2-es osztàlyzatèrt is jòl meg kell harcolni a tanulòknak.

Lehet teljesen az ellentète is, hogy annyira nem tud rendet, fegyelmet tartani, ràadàsul nem is èrdekli, hogy a tanulòk figyelnek-e, követik-e az óràt, hogy nem veszi èszre, hogy a diàkok csak az òràjukat nèzik, sajnos előfordul, hogy vègig ordìtoznak az òràjàn, aztàn jön az ellenőrző, senki semmit nem tud, ès teljes nyugalommal behùzgàlja az egyeseket, mondvàn a diàkok nem tanultak, neki nincs mièrt, hogy lelkiismeret furdalàsa legyen.

Nekem talàn szerencsèm is van, hogy a földrajzot könnyű megszerettetni a tanulòimmal, rengeteg szemlèltető eszközt alkalmazok, ès a szàraz kötelező tananyagon kìvül pròbàlok plusz èrdekessèget hozzàadni az adott anyagrèszhez. Ùgy nèzem, hogy a diàkok többsège, nagy èrdeklődèssel követi az òràkat ès nagy boldogsàg szàmomra, hogy sok kitűnő osztàlyzatot ìrhatok a naplòba, ellenőrzők, felelèsek soràn.

Ùgy gondolom, a tanàr is lehet felelős a rengeteg bukàsra àllàsèrt, de èn sem tartom helyesnek, hogy az èv vège felè közeledve jutott eszükbe gondolkozni ezen ès felelőst keresni a kialakult helyzet miatt.

Igazgatònàl kellene mindenkèpp pròbàlkozni, ha megbizonyosdtak ròla, hogy ők bizony mindent megtettek a jobb osztàlyzatok èrdekèben, mègis màst mutat a naplò.

2018. ápr. 20. 10:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is tanár vagyok. Előző válaszoló jókat ír, de: azt tanácsolom, első körben a tanárral kell beszélni. Nem jogos, hogy a gyerekeket szívatta, de az jogos, hogy megsértődött, hogy az ő háta mögött rögtön az igazgatóhoz fordultatok, ahelyett, hogy vele megbeszéltétek volna a problémát. Szerintem végig kell járni a lépcsőfokokat, ott kell kezdeni, ahol a probléma felmerült: tanár, osztályfőnök, igazgató. És ha beszéltek az igazgatóval, akkor a tanár is tudjon róla. A legegyszerűbb egyébként nyugodt hangnemben megkérdezni a tanárt, hogy miben látja a sok rossz eredmény okát, és mit tehetnének a gyerekek és a szülők, hogy változzon a helyzet. Elismerem viszont, hogy a tanárok között is vannak teljesen korlátolt, sértődékeny, kiégett emberek, de ha kicsit is normális, akkor egy ilyen megkeresésre érdemben fog reagálni. Ha persze tovább durvul a helyzet, és az igazgató bevonásával sem lehet megoldani, érdemes átkérni a gyereket másik osztályba, ahol nem ez a tanár tanítja, vagy végső soron másik iskolába. Ha járatod magántanárhoz, kérdezd meg az ő véleményét is, milyennek látja a gyereked képességeit, hozzáállását, hogyan tudna hatékonyabban felkészülni. Jó lenne tudni, hogy milyen tárgyról van szó, van, ahol sokat számítanak a képességek is.
2018. ápr. 20. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Beismerem, nem jò tanàcsot adtam. Nagyon igaza van az utolsó hozzászólónak, hogy ahol a probléma felmerült, ott kell kezdeni a megoldàsàt! Amennyiben lehetsèges ès van annyira èrtelmes a tanàr tènyleg az lenne a legjobb, ha nàla kezdenèk a diàkok. Ezt màr csak azèrt fűzöm èn is hozzà, mert kicsit elszègyelltem magam, hogy első lèpèskènt az igazgatòt javasoltam. :)
2018. ápr. 20. 17:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Azt mondod, a többi tanárral nincs gond.....

Ebből arra következtetek, hogy nincs náluk ugyanilyen bukás arány. Ha ez így van, akkor csak és kizárólag a tanárral lehet gond.

Kizárt, hogy 17 gyerek totál hülye lenne 1 tárgyból, a többiből meg teszem azt megüti az országos átlagot.

2018. ápr. 20. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!