Ha egy tanár 17 gyereket tanít, és mind a 17 bukára áll akkor a tanárban nincs hiba? Kihez kellene fordulni hogy gyereket ne érje atrocitás?
Gondolom foglalkoztál a gyerekkel, nyilván ismered a tananyagot és a gyereked képességeit.
Tényleg annyira nem tudja, hogy bukásra áll?
Egy tanárnak nem csak az a feladata, hogy leadja az anyagot. Ahhoz nem kell diploma, hiszen arra egy papagáj is képes. A tanárnak az a feladata, hogy tanítson, márpedig elbukott, ha az összes bukásra áll.
Annyit tehetsz, hogy járatod a gyereket továbbra is magántanárhoz. Szégyen, hogy kiket tűrnek meg ebben a szakmában.
Sziasztok! Földrajz tanárnő vagyok ès osztàlyfőnök.Godoltam hozzàszòlok èn is, mit tapasztalok az iskolàban. Àltalàban a szülők a tanàrt vonjàk felelőssègre a gyermekük rossz jegyei miatt, ami engem sokszor bosszant. De!
Valò igaz, hogy vannak olyan tanàrok, akiknèl sajnos lehetetlen jò jegyeket kapni, sőt ilyen vègletek is lèteznek, hogy ha nem is mindenki, de az osztàly nagy rèsze bukàsra àll.
Ennek több oka is lehet.
Az egyik,hogy a tanàr annyira szigorù, hogy csak az ő tudàsa 5-ös, majd a 2-es osztàlyzatèrt is jòl meg kell harcolni a tanulòknak.
Lehet teljesen az ellentète is, hogy annyira nem tud rendet, fegyelmet tartani, ràadàsul nem is èrdekli, hogy a tanulòk figyelnek-e, követik-e az óràt, hogy nem veszi èszre, hogy a diàkok csak az òràjukat nèzik, sajnos előfordul, hogy vègig ordìtoznak az òràjàn, aztàn jön az ellenőrző, senki semmit nem tud, ès teljes nyugalommal behùzgàlja az egyeseket, mondvàn a diàkok nem tanultak, neki nincs mièrt, hogy lelkiismeret furdalàsa legyen.
Nekem talàn szerencsèm is van, hogy a földrajzot könnyű megszerettetni a tanulòimmal, rengeteg szemlèltető eszközt alkalmazok, ès a szàraz kötelező tananyagon kìvül pròbàlok plusz èrdekessèget hozzàadni az adott anyagrèszhez. Ùgy nèzem, hogy a diàkok többsège, nagy èrdeklődèssel követi az òràkat ès nagy boldogsàg szàmomra, hogy sok kitűnő osztàlyzatot ìrhatok a naplòba, ellenőrzők, felelèsek soràn.
Ùgy gondolom, a tanàr is lehet felelős a rengeteg bukàsra àllàsèrt, de èn sem tartom helyesnek, hogy az èv vège felè közeledve jutott eszükbe gondolkozni ezen ès felelőst keresni a kialakult helyzet miatt.
Igazgatònàl kellene mindenkèpp pròbàlkozni, ha megbizonyosdtak ròla, hogy ők bizony mindent megtettek a jobb osztàlyzatok èrdekèben, mègis màst mutat a naplò.
Azt mondod, a többi tanárral nincs gond.....
Ebből arra következtetek, hogy nincs náluk ugyanilyen bukás arány. Ha ez így van, akkor csak és kizárólag a tanárral lehet gond.
Kizárt, hogy 17 gyerek totál hülye lenne 1 tárgyból, a többiből meg teszem azt megüti az országos átlagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!