Ilyenkor milyen választ várhat a tanár?
Jó, hogy van még olyan tanár, aki komolyan veszi a tanítást, és tényleg érdekli, hogy mi lesz a diákjai sora a későbbiekben. Megbecsülni kellene az ilyet, és én gimnazista koromban legszívesebben pofán vágtam volna egy csajt, aki az egyik tanáromat szidta!
Képzeld csak a helyzetébe magad: az az álmod, hogy tanár legyél, 5 évig tanulsz érte az egyetemen, 1 évig gyakorlaton vagy, majd úgy mész el tanítani, hogy hiába beszélsz, senkit nem érdekel? Neked hogy esne az ilyen? Ráadásul rengetegen nem látnak a tanári szakma mögé, nem csak annyiból áll az életük, hogy "előadják" magukat az órán és dolgozatokat javítanak.
Én már gimis koromban (2 éve ballagtam, úgyhogy nem volt régen) is mindig úgy ültem be órára, hogy ha már itt van a tanár, és tanítani akar, akkor megtisztelem azzal, hogy figyelek, csöndben vagyok, nem eszek/iszok/telefonozok/verem a másik fejét stb. Nem nagy feladat, de akinek ennyire nincs ereje, az később hogy fogja bírni a munkát? Mert anyuci és apuci nem látja el a gyerekét élete végéig..
Egyik tanárom elmondta, hogy még az életkedve is elmegy az ilyen osztályoktól.. Ráadásul ha már érettségi tárgy, tényleg nem ártana komolyan venni - nem csak a tanárnak. Mert ha megbuksz az gondolom nem lesz egy jó élmény.
Kérdező,tényleg 3 hét múlva lesz az érettségi?
Nem május 20-on valahanyadikan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!