Szerintetek az mennyire normális, hogy középiskolában a fiúk-lányok együtt tesiznek?
38 az osztálylétszám,a talajtornát és egyéb ilyesmi feladatokat is együtt végeznek a fiúk lányok. A lányok számára sokszor megalázó,kellemetlen,hisz a fiúk bámulják őket.
Hab a tortán,hogy halkan megjegyzem,hogy ez egy katolikus iskola.
Szerintetek?
34 fős osztálylétszám mellett mindig együtt tesiztünk. Persze volt egy cosmó olyan dolog, amit egyszerre nem lehetett csinálni, tehát pl az osztály egy része kosarazott, röplabdázott, amíg a lányok mondjuk szertornáztak, de nem külön, hanem egy teremben, egyszerre, egy tanár felügyelete alatt.
Szóval szerintem teljesen normális.
Mi csak 24-en voltunk egy osztályban, de együtt tesiztünk. Nagyjából ugyanazt csináltuk lányok, fiúk pl. kosárlabda, floorball, röplabda, kézilabda, talajtorna, aerobic, kislabda dobás, távolugrás stb., max. egyes feladatoknál volt olyan, hogy a fiúknak kellett, de a lányoknak nem vagy pl. a lányoknak gerenda volt, a fiúknak meg gyűrű. Valamint, ha szabadfoglalkozás volt, akkor mindenki azt csinált, amit akart.
Nekem ezzel soha nem volt semmi bajom. Nyilván mindenki látta a másikat tesiórán, de normál ruha volt mindenkin, semmivel sem láttunk többet, mint mondjuk matek órán....ezért nem is értem. Ha normálisak az osztálytársaid, akkor senki nem fogja csorgó nyállal bámulni a feneked, nem fog megjegyzéseket tenni stb., max. megnézi magának, amit ugyanúgy megtesz pl. a folyósón is. Ha meg bunkók vagy tiszteletlenek, akkor nekik, majd a tanárnak kell szólni. Nálunk a kis létszám miatt eleve hülyén jött volna ki a tesióra, ha bontva van és egyébként tök jókat játszottunk együtt, fiúk-lányok. Úgyhogy számomra ez egy abszolút érthetetlen dolog, hogy mi benne a zavaró.
Nálunk általánosban 4.-től volt külön a tesi, de egy teremben voltunk, csak más részen.
Most középiskolában, 40 fős osztályban teljesen külön vagyunk, más helyen is. A húgoméknál viszont ugyanúgy együtt vannak lányok-fiúk.
Nálunk egyben van a tesi, de több diáktól hallottam már, hogy jobb lenne külön, illetve volt osztálytársam is szokták kérdezni, hogy nekünk egyben van a fiúkkal vagy külön.
Támogatnám, hogy legyen külön, szerintem sokkal jobb lenne. A fiúk teljesen aggresszívak lesznek a játékok alkalmával, kiabálnak, verik egymást, élet-halálra megy ez náluk. Abból is gyakran van probléma, hogy kidobónál túl erőset dobnak vagy egyes fogóknál belefutnak a lányokba, túl durvák. Meg igen, mások a fiúk igényei, ők inkább szeretnek focizni, kosarazni, erősítgetni, nálunk meg sok lány szeret talajtornázni, gimnasztikázni stb. Az meg a másik, hogy a fiúk bámulják a lányokat és rohadt idegesítő úgy csinálni a gyakorlatokat mindenki előtt, hogy tudod, hogy a fiúk a fenekedet, melledet nézik. Vagy amikor a lányok menstruálnak és valakinek annyira fáj, az kaphat külön feladatokat és csinálhatja a terem végébe, de akkor mindenki tudja, hogy mi baja van...
16-os vagyok
Meg nalunk van egy olyan lány, akin hiába van sportmelltartó, elég nagy melle van és egyes gyakorlatoknál lecsúszik kicsit a pólója, akkor mindenki őt nézi, a fiúk nevetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!