Gimnázium váltás előtti bűntudat a tanárok miatt?
Nagyon gondolkodom azon, hogy átiratkoznék egy másik gimnáziumba van 3 jó tanárom, de nagyon keveset tanulunk és ebben sajnos az osztályom a ludas.
(A következő kiegészítés, a helyzet jobb lefestése érdekében, átugorható)
Viszonylag jól kijövök velük, tűzbe viszont egyikért sem tenném a kezem, tehát inkább csak 'elvagyok'.
Viszont van 3 tanár, akik zseniálisak, és nagyon szeretem őket, viszont közülük jövőre csak 1 tart faktot nekem... sőt, ő sem biztos.
Három másik tanárnál viszont lehetetlen, hogy 5öst kapjak. Hiába teszek meg mindent, ebből kettő jogtalanul pontoz le, mert humán tantárgyak és megtehetik, egy pedig olyan szigorúan osztályoz, hogy csak nyekkenek (idegen nyelvtanár az illető, a sulimban pedig úgy osztályozzák a nyelvet ahogy akarják).
Ehhez még hozzájön az, hogy az osztályfőnököm egy tündér ember, de a "legjelentősebb" órája az az osztályfőnöki.
(Itt van vége az átugorható résznek)
Valahányszor az átiratkozásra gondolok, bűntudatom lesz, mert úgy gondolom, hogy cserben hagyom a jó tanáraimat. (Az osztálytársaim nem igazán zavarnak abban a tekintetben, h mit gondolnak rólam, így is folyamatosan kibeszélnek, legalább legyen rá okuk)
Mit tegyek, hogy ez az érzet eltűnjön? Ahova szeretnék menni, az jobb iskola, jobb lenne nekem.
Vagy lehet, hogy mégsem kéne mennem?
Szia!
Én is át akartam iratkozni másik gimibe. Igazából nem szeretem a szakom, azért. Az osztálytársaimat sem, sőt még a tanáraimat sem nagyon(egy két kivétellel).
Nekem még így is rossz lett volna átmenni. Nem nagyon szeretem a változásokat, szerintem azért.
(Én azért nem mentem át, mert nem engedték. Még most is sóvárgok a másikba:()
Kérdezd meg azokat a tanárokat, hogy ők mit gondolnak az átiratkozásodról. Nem hiszem, hogy marasztalnak majd, ha látják, hogy nem jó neked, nem tanulsz eleget. Az igazi pedagógus nem akarja, hogy rosszul érezze magát a gyerek, tehát nem hagyod őket cserben.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!