A tanárok utálni szokták a tantárgyukból rosszul teljesítő diákokat?
Én 5 tantárgyból bukok év végén, ebből 4 tanárral full jóban vagyok, mivel rendes, jófej, mégis tisztelettudó vagyok velük.
A maradék egy az tényleg egy utolsó nyomorult :D
A tanár nem utál egy diákot sem (normális esetben, persze). Számukra ők gyerekek, akiket nevelni kell. Minden tanár tudja, hogy vannak rossz gyerekek, akik sokszor a rossz családi körülményeik, otthoni erőszak stb. miatt lettek azok. A pedagógus munkájához hozzátartozik, hogy vannak ilyen gyerekek, ezzel mindenki tisztában van, hogy a munkája része az ilyen gyerekekkel való foglalkozás, aki erre a pályára megy.
Az, hogy valaki rosszul tanul, nem ok arra, hogy a tanár "utálja". Valójában az igazi pedagógiai munka nem az, hogy a szorgalmas és nagyon okos diák megtanulja a leckét és ötösre eldarálja felelésnél és a tanár hátradőlve hallgatja. Az igazi munka pont az, hogy a rosszul tanuló diákkal tud-e kezdeni valamit a tanár. A kihívás itt kezdődik. Ebből következik, hogy az igazi siker is az, amikor az ilyen gyerekekkel történik valamilyen pozitív eredmény.
Mindettől függetlenül van, akit kedvel a tanár és van, akit nem. Ez normális, emberi dolog, mivel ez olyan pálya, hogy emberekkel kell foglalkozni, teljesen természetes, hogy van, akit kevésbé bír egy tanár. Ez nem az ő hibája. És az fontos, hogy ennek a kérdésnek nincs, vagy nem feltétlenül van köze ahhoz, hogy valaki okos-e vagy rosszul teljesít.
Attól egy gyerek lehet szimpatikus emberileg, hogy rosszul teljesít, és attól egy gyerek lehet unszimpatikus, hogy kitűnő tanuló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!