Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Velem van a baj?

Velem van a baj?

Figyelt kérdés
Rosszul érzem magam amiatt, hogy jó tanuló vagyok. Sokan mondják amikor jól sikerül a dolgozatom, hogy "jaj hát neki mindig 5-ös ő mindent tud". Nekem ez rettentő rosszul esik mert tudom hogy ezek a megjegyzések gúnyosak és biztos azt gondolják rólam hogy stréber vagyok. Pedig agyáltalán nem vagyok az. Akármennyire is azt hiszik ha hazaérek nem az az első dolgom hogy délután 4-től este 10-ig bújom a könyveket hogy mindent kitéve betéve tudjak. Én is ugyanolyan vagyok mint ők, szeretek zenét hallgatni, barátokkal találkozni csak éppen én emellett megcsinálom a kötelességeimet. Nem szeretek tanulni, én is szívesebben csinálnék mást viszont nem szeretném elszúrni az életem. Mindig mindenkinek segítek akár leckeügyben vagy ha kölcsön kell valamit adni. Úgy érzem kihasználnak ráadásul nem néznek egyenrangú félnek csak azért mert jól merek tanulni. Emiatt az önbizalmam is a béka feneke alatt van. Hibásnak érzem magam amiatt, hogy igyekszem az iskolában azért, hogy ne csak a föld terhe legyek. Persze a barátaim szeretnek viszont egyesek ezeket gondolják rólam. Szerintetek is nekem kéne változtatnom?

2018. febr. 16. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

hogy szeretnél változtatni?

Rossz tanuló akarsz lenni? :D

2018. febr. 16. 15:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, csak szeretném ha nem a tanulás és a jó jegyek jutnának először eszükbe be rólam mert én nem csupán egy szám vagyok.
2018. febr. 16. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:

esetleg próbálj meg az osztálytársakkal többet lenni szünetben, vagy suli után, hogy jobban megismerjenek.

Vagy csináljatok közös programokat.

2018. febr. 16. 15:32
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

A jó jegyek még nem feltétlen bosszantanak másokat. Inkább azokat szokták strébernek tartani, akik majd kiesnek a padból, úgy jelentkeznek, és keresik az alkalmat, hogy csillogtathassák a tudásukat.

Ha te nem vagy ilyen, akkor nincs valódi probléma, csak magadnak kreálod.

Amúgy a kérdés megfogalmazásán is látszik, hogy intelligens vagy. A stréberek általában nem intelligensek, csak magolnak.

A mai világban egy intelligens ember is kisebbségiként él a sok bunkó között. Ezt sajnos tudomásul kell venned. Különb vagy náluk, és ezt az emberek nagy része nehezen viseli el.

Szurkolok, hogy megtaláld azt a társaságot, akikkel egy szellemi nívón vagy. Ez ma nem könnyű. A felsőoktatásban már könnyebb lesz, ha bekerülsz olyan helyre, ahova nem vesznek fel minden bugrist.

2018. febr. 16. 18:40
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Szrd telibe. Hidd el, neked lesz jobb életed. Visszagondolva majd örülni fogsz, és rájössz, hogy jobb ha irigyelnek, mint ha sajnálnának.
2018. febr. 16. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Lehet,hogy pár10 év múlva főnöknek fognak hívni:D
2018. febr. 16. 22:48
 7/8 anonim ***** válasza:

*téged főnöknek kérdező

:)

2018. febr. 16. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Velem is hasonlo a helyzet. Mondjuk en nem tanulok semmit, es eszmeletlen lusta vagyok. :D De a lenyeg, hogy a fel iskola engem hisz annak a kis streber gyereknek akinek nincs elete, mikozben az osztalytarsam, aki konkretan nyal a tanaroknak es majd kiesik a padbol (mellesleg "vetelytarsnak" tart) Mindenkivel joban van, felsobb evfolyamosokkal is jol elvan mint az iskola kiralya... Komolyan, neha elmegy az eletkedvem. Nem mondom azt, h kezdj el bunkoskodni v ilyesmi, inkabb menj el valami szakkore vagy sportra az iskolan kivul, ott ugysem szamit, hogy milyen tanulo vagy. Sok sikert.
2018. febr. 17. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!