Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szemét vagyok szerintetek?

Szemét vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés

Elég szar osztályba kerültem, tele lógós, problémás emberekkel. Én épp az ellentétük vagyok, vagyis minden órára bejárok és jegyzetelek, tanulok a dogákra is, stb, azaz "tipikus stréber"...És ezek az emberek szinte mindig engem találnak meg, amikor valami kell nekik. A bunkóknak már év elején sem adtam oda pl. a jegyzeteimet vagy a házijaimat, hogy lemásolják, de akikkel mondhatni jóban voltam, igen. De már kezdem unni, ugyanis úgy érzem, ők is kihasználnak.

Van pl. egy lány osztálytársam, aki egyik héten jön, másik héten nem és mindig tőlem kéregeti el az anyagokat, amiket vettünk a távollétében, de amikor én hiányoztam egy hetet és megkérdeztem, megadja-e, miket vettünk, annyit mondott, hogy "Bocsi, de szerintem ne tőlem kérd el, mert nekem is nagyon össze-vissza van minden :SS". Ezt még lenyeltem, de utána egyszer megint hiányzott egy csomót és rám írt messengeren, hogy elküldöm-e neki az órai jegyzeteket, én meg épp takarítottam a szobámban meg utána rokonok jöttek hozzánk, szóval ilyen pár óránként ültem vagy 5 percre a gép elé és utána az iskolában ilyen tök gúnyosan megjegyezte, hogy "Amúgy jó, hogy 5 órahosszába telt, amíg elküldtél 3 tantárgyat"...Legszívesebben elküldtem volna a qrva anyjába, van jobb dolgom is annál, minthogy itt fotózgassam neki a füzeteimet, meg keresgessem, hogy min volt még itt meg melyik leckén nem, mert ha megkérdezem tőle, mi az utolsó, ami le van írva a füzetébe, b4ssza megnézni :D Meg ezzel az erővel én is mondhattam volna neki azt, hogy még jó, hogy ő meg arra sem képes, hogy pár oldalt lefotózzon nekem a füzetéből, ha már én is megtettem ugyanezt érte jó néhányszor...De végül hagytam. Viszont azóta ha kell neki valami, azt válaszolom legtöbbször, hogy nekem sincs meg, mert nem jegyzeteltem órán, vagy nem volt ott a füzetem és eltűnt a papír, amire írtam. (pedig nem is)

A másik a padtársam. Nála is már egyre gyakrabban érzem azt, hogy a kezem nyújtom neki és neki az egész karom kell...vagy asszem valahogy így mondják, szóval értitek :D Pl. van egy nagyon unalmas tantárgyunk, amin ráadásul kivetíti a tanár, mit kell leírni a füzetbe és nem engedi lefotózni, úgy viszont kb. lehetetlen írni, hogy 4-5 szavanként fel kell nézni, aztán megint írni, aztán megint oda kell nézni a vetítőre...Szóval megbeszéltük, hogy egyik órán én jegyzetelek, a másikon a padtársam. Ez egy ideig ment is, de már amikor neki kellett írni, akkor is csak telefonozott és lassan nekem kellett állandóan lesni a vetítőt és szólni neki, hogy amúgy leírta, ami az előbbi dián volt?

Arról nem beszélve, hogy bár nekem elvileg viszonylag olvasható az írásom, mégis begépeltem neki inkább word-be, amit leírtam, hogy nehogy az legyen, hogy nem tudja, mi van odaírva és hülyeséget másol be a füzetébe, aztán azt tanulja meg. Neki viszont a kézírása valami katasztrófa, még ő maga is alig tudja kiolvasni, mégis csak simán lefotózta a füzetét és elküldte nekem, erre szóltam neki, hogy bocs, de ebből nem igazán látom ki, mi van odaírva, meg amúgy én is begépeltem a saját vázlatomat...Szóval nem tudnád te is gépen leírni? Erre annyit mondott, hogy az túl nagy fáradtság lenne :DDDD

Meg más tantárgyakon is ezt csinálja újabban, hogy telefonozik, aztán sír nekem, hogy nincs jegyzete és nekem kell neki küldözgetni, amit már rohadtul unok...Már azon gondolkoztam, legközelebb megmondom neki, hogy ha nem szárad le a keze a telefonozgatástól, akkor attól se, ha jegyzetel órán és hogy igazságtalan szerintem, hogy én dolgozok, alá meg mindent így alátolnak.

Plusz mindig elkezd kunyizni, hogy osszam már meg vele a mobilnetem, csak meg akarja nézni az e-mailjeit. Aztán abból az lesz, hogy jajj csak még egy kicsit osszam már meg, mert le akar tölteni valamit. Aztán jajj még valamit meg akar nézni. És nem is az a bajom, hogy a mobilnetem elhasználja, mert korlátlan netem van, csak végül mindig az van, hogy egész nap merül a telefonom, pedig hozzá se nyúlok, csak meg kell osztogatnom a netem, mert ő minden órát végig 9gag-ezget meg végig youtube-ozik..

Ti mit gondoltok erről?

2018. jan. 28. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
én azt gondolom , hogy nem vagy szemét igen is kiállsz magadért és az érdekeidért és elég jól kihasználnak téged a társaid nem kell velük foglalkoznod benned van és lesz akkora tartás , hogy nem hagyod magad előttük megalázkodni ilyen dolgok végett hogyha valamire valaki megkér akkor megteszed mert lehet , hogy te is még rá szorulhatsz a segítségére de hogyha olyanok hogy sz@arnak rád akkor te se törődj velük mai világba már ilyenek vagyunk emberek tisztelet a kivételnek ..
2018. jan. 28. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első kb 20 sor s utolsó pár sor után vallom, sz@rd le őket s építsd életed.

Ezek csak piócák...barátkozz emberekkel;)

2018. jan. 28. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne legyel lusta, jegyzetelj magamnak! Igy elkerulheted a kunyizast.Ha hianyoztal, utanna fordulj a tanarhoz.En biztos nem lennek ennyire segitokesz.
2018. jan. 28. 23:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Azert ha nem kért meg, hogy gépeld be, akkor ne várd el, hogy ő is begépelje. (persze ettől függetlenül nagyon rendes volt tőled)

Igazából itt ahogy írtál látszik, hogy kiallsz magadért, szóval tehetnéd ezt suliba is, mert így azt hiszik kihasználhatnak. Persze akinek nincs meg az anyag, küldd el, de akkor ha o is viszonozza valamivel és nem csak akkor keres ha kell neki valami.

Tudom, hogy gáz, de én pl a mobilnetem pénzért osztom (mondjuk nekem nem korlátlan), így ők is jól járnak, meg én is. Ezzel persze nem azt mondom csináld ezt, csak eszembe jutott. Azt amugy nem értem, hogy a tanar nem engedi, hogy lefenykepezzétek, de közben egész órán telefonozik... Akkod már miért nem fényképezi le? Gondolom úgysem latja a tanar.

2018. jan. 29. 00:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt úgy kerültem ki fősulin, hogy a magyar nyelven írt jegyzeteim nagy részét is angolul írtam. Jó, persze ehhez kellett az is, hogy anyanyelvi szinten beszélek angolul, és néha tényleg könnyebb, gyorsabb angolul jegyzetelni, kulcsszavakat leírni, mint magyarul. Legalábbis nekem. :)

Mikor jöttek lebzselni a lusták, hogy "addmá' ide az antropológia jegyzeted, léééégyszi" mondtam, hogy oké, de a fele angolul van. Ráadásul összevissza, tehát megy a magyar szöveg, majd fél mondat angolul. Egy mondat angolul, benne egy magyar szó.

Védhetetlen volt. :D

Én sem vagyok amúgy g.nyó, hogy direkt kiszúrjak másokkal, de 1. mindig csak akkor kerestek meg, ha kellett valami, 2. egyszer voltam beteg és lemaradtam pár előadásról - cs.sztek segíteni a jegyzetekben. Onnantól én sem segítettem.

2018. jan. 29. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!