Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez csak szerintem igazságtalan?

Ez csak szerintem igazságtalan?

Figyelt kérdés

A gimnáziumban, ahová én járok, rengeteg olyan stílusú pedagógus tanít, akiknél elég, ha elneveted magadat egyszer, már kezet emel feléd.

Múltkor volt egy ilyen eset, hogy a társam órán mondott egy viccet, mindketten kaptunk 2 nagy sallert.

Ha nekik szabad, akkor nekünk miért nem? Mi miért nem emelhetjük feléjük a kezünket?

Számomra ez annyira elfogult.

Semmit nem lehet abban az iskolában. Lassan már hangos levegő vételért is leszólnak.

Vagy ez csak nálunk van így?

Már voltak olyan pillanataim a gimnáziumi életem során (pedig csak másodéves vagyok ottan), hogy mindjárt visszaütök.

2018. jan. 6. 18:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A tisztelet fogalmával tisztaban vagy?
2018. jan. 6. 18:22
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Diák logika: órán vicceket mesélünk egymásnak, a tanárnak nem tetszik = a tanár a hibás, az élet igazságtalan.
2018. jan. 6. 18:25
 3/12 anonim ***** válasza:

1#, Szerinted azért írta ki a kérdést, mert nem ismeri? XD

Ilyen emberekben nincs tisztelet s gondolkodási készség is kevés. Légy hű önmagadhoz.

2018. jan. 6. 18:36
 4/12 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a tisztelet forgalmával.

De azért tudják már ők is, hogy hol a határ.

2018. jan. 6. 18:38
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig a tanárnak is meg kéne adni a tiszteletet a gyerekekkel szemben. Nem szabadna egy ilyen kis dolog miatt kezet emelni a diákokra. Nem az erőszak a megoldás.

Miért kéne egy ilyen embert tisztelni? A kora miatt? Ugyan. Egy gyerek simán lehet értelmesebb egy felnőttnél.Azért sem kell tisztelni valakit, mert elért valamit az életben. Vagy talán ha valaki elér valamit, azt azzal a céllal teszi, hogy hatalmat gyakoroljon másokra? Ez feljogosít bárkit is arra, hogy erőszakos legyen? Nem hiszem.

2018. jan. 6. 18:44
 6/12 anonim ***** válasza:
" tudják már ők is, hogy hol a határ." Világos. És te tudod a te határaidat?
2018. jan. 6. 18:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Én a kilencvenes években voltam általános iskolás, ott csak szórakozásból osztotta a sallereket az igazgató, csak röpködtek a pofonok, a fószer egyébként zugivó is volt, az igazgatói irodában rendszeresen töményszeszt ivott munka közben. Az egyik tesitanár meg pszichopata volt, botokat tört a diákok hátán, szó szerint véresre verte őket, ha konfliktusa volt. Ma már a jogvédők leperelnék róluk a gatyát is.
2018. jan. 6. 18:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Senki nem üthet meg senkit. Olyan van, hogy jogos önvédelem. Olyan nincs, hogy jogos önbíráskodás. Nem "ilyen kis dolog miatt" de egyáltalában semmi olyasmiért amit valaki zavarónak vagy tiszteletlennek ítél meg maga körül, nem lehet megütni senkit. Nem csak azért mert már a törvény is bünteti, hanem mert ennyire primitívek nem maradhatunk örökre.
2018. jan. 6. 19:32
 9/12 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok

Én is úgy gondolom, hogy csak önvédelemből lehet megütni valakit.

Azt, hogy "ilyen kis dologért" azt nem úgy kell érteni, hogy ha valaki ennél helytelenebbül viselkedik, azt meg lehet ütni, hanem ha a tanárral szemben erőszakos is.

2018. jan. 6. 20:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Csak azon az elozo valaszolot elgondolkodtak hogy lehet hogy ez az egyszer nem csak egyszer volt. Ha csak mindem orajan megcsinaljatok egyszer az mar boven eleg. Az en osztalyomba is osztogat egy ket tanar nem kis nyakasokat, de mind jogosan. Eloszor szerintem el kene gondolkodnod azon hogy hogy viselkedsz a tanar orajan es csak utana haborogni. Ha meg tenyleg semmi oka nem volt ra a szuleiddel bemenni az igazgatohoz es beszelni a tanar viselkdeserol.
2018. jan. 6. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!