Ez csak szerintem igazságtalan?
A gimnáziumban, ahová én járok, rengeteg olyan stílusú pedagógus tanít, akiknél elég, ha elneveted magadat egyszer, már kezet emel feléd.
Múltkor volt egy ilyen eset, hogy a társam órán mondott egy viccet, mindketten kaptunk 2 nagy sallert.
Ha nekik szabad, akkor nekünk miért nem? Mi miért nem emelhetjük feléjük a kezünket?
Számomra ez annyira elfogult.
Semmit nem lehet abban az iskolában. Lassan már hangos levegő vételért is leszólnak.
Vagy ez csak nálunk van így?
Már voltak olyan pillanataim a gimnáziumi életem során (pedig csak másodéves vagyok ottan), hogy mindjárt visszaütök.
1#, Szerinted azért írta ki a kérdést, mert nem ismeri? XD
Ilyen emberekben nincs tisztelet s gondolkodási készség is kevés. Légy hű önmagadhoz.
Tisztában vagyok a tisztelet forgalmával.
De azért tudják már ők is, hogy hol a határ.
Szerintem pedig a tanárnak is meg kéne adni a tiszteletet a gyerekekkel szemben. Nem szabadna egy ilyen kis dolog miatt kezet emelni a diákokra. Nem az erőszak a megoldás.
Miért kéne egy ilyen embert tisztelni? A kora miatt? Ugyan. Egy gyerek simán lehet értelmesebb egy felnőttnél.Azért sem kell tisztelni valakit, mert elért valamit az életben. Vagy talán ha valaki elér valamit, azt azzal a céllal teszi, hogy hatalmat gyakoroljon másokra? Ez feljogosít bárkit is arra, hogy erőszakos legyen? Nem hiszem.
5-ös vagyok
Én is úgy gondolom, hogy csak önvédelemből lehet megütni valakit.
Azt, hogy "ilyen kis dologért" azt nem úgy kell érteni, hogy ha valaki ennél helytelenebbül viselkedik, azt meg lehet ütni, hanem ha a tanárral szemben erőszakos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!