Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit jelent ez az "életkornak...

Mit jelent ez az "életkornak megfelelő öltözködés, ,? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

(akit nem érdekel a sztori tekerjen le)

Történt egy olyan eset

pár hónapja, amikor a barátnőmmel szívesen hordtunk farmert, hózentrógert, és inget, az osztályfőnök behívott engem a tanterembe és mondta hogy ne merjünk többet felvenni ilyet, mert ez életkornak nem megfelelő öltözködés. Az igazgató egyszer sem említette hogy ilyet nem szabad. Azt még megértem, hogy csöcsvillantós pólót, haspólót, miniszoknyát, és olyan ruhát nem szabad felvenni ami 20-30 éves nőknek való, de hogy olyat amit oviba is hordam nem lehet általánosba felvenni számomra érthetetlen. (azon is elgondolkoztam akkor hogy tán dedósnak találták az öltözködésünket? Vagy esetleg valaki azt hitte Skinheadek vagyunk?)

Körübelül egy és fél hónapra rá vettem egy acélbetétes bakancsot. Előtte többször is megnéztem az interneten hogy szabad e ilyet általános iskolában felvenni. A válasz az esetek nagy részében igen volt. Aztán átneztem a házirendet, ahova egy szó sem volt arról hogy ilyet tilos lenne felvenni. Kb. két hete rendszeresen a bakancsban járok, úgy hogy a nadrág szára be van tűrve. (ha kinnt van szerintem elég ratyi ahogyan kinéz) A mai napon megtörtént az hogy az osztályfőnök drága behívott a terembe, és mondta hogy a bakancson hordjam a nadrágot vagy ne vegyem fel, mert már többen is jelezték az osztályfőnöknek hogy zavarja őket ez az öltözködési stílus. 5.-ben már körmöt és hajat festenek, haspólót hordanak, óriási nagy karika fülbevalót hordanak pedig ez el lett mondva legalább százszor hogy ne. Mégis rám szólnak, a hetedikesre hogy hagyjam el ezt a stílust...

Röviden:

Miért nem szabad a hózentróger, ing és farmer együttest hordani?

Miért idegesíti az embert az, ha csak divatból hord valaki acélbetétes bakancsot?

Mi az az életkornak megfelelő öltözködés? (13/l vagyok)

Esetleg ezt hívják úgy hogy közelkörcsöt sértő öltözködés?

Esetleg ez nincs "összhangban az iskolában történő munkával,,?

Elnézést kérek emiatt a zavaros dolog miatt, de nagyon szeretném tudni miért tilos ezeket hordani akkor is ha külön vannak.....

(13/lány)

2017. dec. 6. 16:16
 1/2 A kérdező kommentje:
Haza jött apám, találkozott az osztályfőnökkel (hogy b@**á meg a jó élet) és ez ,,félelmet kelt,,
2017. dec. 6. 16:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem fér bele az iskola értékrendjébe, szélsőséges politikai nézeteket sugall, stb. bla bla bla. Igazából az a bajuk, hogy nem vagy egy klón és kilógsz a sorból, mert ők nagyon tudják mi tesz egy normális embert, ami relatív de eléggé. Én viselném tovább azt a bakancsot, nehogymár megmondják, hogy mit vegyek fel :D Nem tiltja semmi és csak az ofőd kicsi érzékeny szívét zavarja. Amúgy addig jó amíg divatból hordod, a szélsőséges politikai nézetek mindig rosszak, ezt a történelem is igazolja. Szóval nem hagynám, hogy az iskola szabjon nekem öltözködési normákat az elmaradott rendszerével, fel vagy öltözve rendesen, nincs tovább miről beszélni.
2017. dec. 6. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!