Hogyan viselkedik egy lány, aki az egyik osztálytársa által szexuálisan bántalmazott?
Az jó lenne, ha lenne olyan ember akivel bizalmasan megbeszélheti anélkül, hogy elítélnék. (Voltam ilyen helyzetben.) Talán a pszichológus is segít a feldolgozásban, mondjuk nekem nem segített de a tehetségesebbek talán tudnak.
A rendőrség a nőket teszi felelőssé sokszor ilyen ügyben. :/ és az semmiképp sem jó, ha megtudja róla az egész iskola, a rendőrség belekeverésével meg nagy lenne a felhajtás.
Ha én tanár lennék, négyszemközt leülnék a lánnyal, felajánlanám, hogy megbeszélheti velem, és biztosítanám, hogy nem mondom el senkinek amiket mesél, és nem is mondanám el másnak. Ismertetném vele, hogy van lehetőség feljelentésre, ha kiskorú, ingyenes a pszichológus. Elmondanám a jogi következményeket a srácra nézve is, és hagynám, hogy döntse el ő, mit akar csinálni. A szüleivel is csak akkor beszélnék, ha ő azt mondaná hogy ő szeretne erről beszélni velük. Persze a beszélgetésen is ott lennék, hogy ellensúlyozzam a gyerek alárendeltség érzetét a szüleivel szemben.
Ha nem ennyire empatikus valaki, akkor az a legjobb ha nem csinálnak belőle semmilyen felhajtást a többiek. Ha csinálnának ugyanis a lány megszégyenülne a társai előtt ami tizenéves korban a legrosszabb ami vele történhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!