5 éves angol vagy emelt informatika? Sok választ Lany vagyok
Az angolt egy félhülye is megtanulja 1-2 év alatt magától, ehhez nem kell iskola, csak gyakorlás.
Ha viszont olyat tanulsz ami nem érdekel, csak az éveket vesztegeted. Tanulj olyat, ami érdekel is.
Tanulj olyat, ami érdekel, ha az informatika is érdekel, akkor menj át a másik osztályba. Nekem soha nem volt emelt angol, suli mellett heti 2-szer jártam nyelviskolába is esténként, és így meglett a nyelvvizsgám érettségire. Ha külföldre akarsz menni, akkor a legtöbbet úgyis ott helyben szeded magadra. Ma már nincs akkora jelentősége az emelt nyelvoktatásnak, mint az én gyerekkoromban volt. Akkor még nem volt olyan, hogy youtube, ahol bármikor találhatunk angolul videót, amivel lehet tanulni. :-) Manapság igazából már úgy fejleszted a nyelvtudásodat, ahogy tetszik, és te szabod meg az időt is rá. Az informatikához viszont kell egy olyan irányú érdeklődés, kérdés, hogy ez megvan-e nálad vagy nincs.
Még az is lehet, hogy teljesen más érdekel, és később váltasz területet, ahogy én, elkezdtem középiskolában a közgázt, aztán érettségire rájöttem, hogy jó, jó, hasznos, de az informatika sokkal jobban érdekel. Ma meg már mindkettőnek hasznát veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!