Miért szekálnak a végzősök?
Sziasztok! Most kezdtem a kilencediket, és volna pár kérdésem, problémám: A suliban az óra végén kimegy a tanár, én szépen elkezdek kajálni, erre azt veszem észre, hogy az osztályterem ajtaján beömlik kb. 20 végzős. Odajön az egyik hozzám, én szépen kezet fogok vele, és bemutatkozok, erre azt kéri, hogy húzzam le a cipőmet. Az én válaszom egyértelműen nem volt, erre nekemront kb. 4 srác, és kirángatnak az osztályból, közben letépik a cipőmet a lábamról. Elkezdtek vezetni mezítláb a folyósón, és közben a sok primitív végzős majom körülöttem röhög, s jártatják a szájukat. A kis séta után, szerencsére jött egy tanár és elkergette a végzősöket. Ebben az esetben a visszatámadás tudtommal önvédelemnek számít. 2 éve járok aktívan taekwondora és ott rengeteg olyan pillanattal kerültem szembe, ahol a támadóimban elég komoly kárt tudtam volna okozni. Nem ellenáltam teljes erőmből, mert eszembe jutott, hogy az egyik ismerősöm mondta, hogy gólyabálig szívatják a végzősök az újakat, mert ez valami suliszokás vagy mi. (és nem akartam elintézni azt, hogy lehúzzák a magaviseletem) Én annak ellenére, hogy TKDzek mindig az erőszakot választom a legutolsó megoldásnak, de pár edzőtársam felajánlotta, hogy szívesen segít megnevelni azokat a srácokat. TEHÁT a legnagyobb kérdésem az lenne, hogy álljak bosszút, vagy ignoráljam ezt a majomkodást?
15/F
Első körben megmondanám, hogy hagyjanak békén, mert meg tudom védeni magam. Aztán szólnék az osztályfőnökömnek, és azt is elmondanám neki, hogy tudattam a felsősökkel, hogy vissza tudok ütni, ha kell. Illetve megkérném, hogy járjon közbe a felsősök osztályfőkönénél.
Valóban az erőszaknak kell lennie az utolsó lehetőségnek, ezért kell mindenkinek előre szólni, hogy ha ennek ellenére sem hagynak békén és vissza kell ütnöd, akkor már mindenki tudja, hogy mi a helyzet.
Mar nem azert de ahogy ujra meg ujra elolvasom egyre nevetsegesebb, komolytanalabb az egesz. Az elottem levo valaszokra meg ki se térnék plane nem az elso valaszolo kommentjére :DD
Hat igen abban igazad van hogy ha nem szeretned es visszautasitod akkor hagyniuk kellene ám ez ezzel jar a szecskáztatas ez van ki kell birni. A masik meg hogy nem hiszem hogy akkora trauma lenne az hogy mezitlab kellett setalnod a folyoson, nalunk voltak sokkal kemenyebb dolgok is:D
A masodik resze a kerdesednek hogy odamentek es "megnevelitek" oket szimplan butasag te se gondolhatod ezt komolyan. Viszont nagyon jot rohogtem rajta :DDDD
Elozo voltam.
Szerinte meg kiba...ott primitív és prosztó viselkedés amit a sráccal csináltak szecskáztatás ide, vagy oda.
Verném pofán az ilyen kis hülye debileket.
Le van szarva magasról, hogy beavatás gyökér játékot nyomnak. Akkor te is találj ki egy játékot amiben beavatod őket a harctudásodba..
Írok pár megjegyzést erre a full gyökér kommentelőre is:
" ezzel jar a szecskáztatas ez van ki kell birni"
Nem kell kibírni, ha nem akarod. (Kérdezőnek mondom)
"A masik meg hogy nem hiszem hogy akkora trauma lenne az hogy mezitlab kellett setalnod a folyoson, "
Nem számít mekkora trauma. Ha nem akarja megcsinálni, nem kell. Nyugodtan álljon ki magáért.
"nalunk voltak sokkal kemenyebb dolgok is:D "
Valahol máshol pedig embereket ölnek, az mégkeményebb. Szóval akkor bírjuk azt ami van, hisz máshol rosszabb, nem?
" oket szimplan butasag te se gondolhatod ezt komolyan"
De, komolyan gondolta. Neked minden egyes mondatod egy hatalmas butaság, és én is jót röhögtem a hozzád hasonlókon, csak már ezredjére elég unalmas az ilyen gyökereket olvasni.
"van ki kell birni."
Lefogadom hogy ha te szenvedsz az életedben, probléma ütközöl, de mindig tűrni fogod, mert "ez van ki kell bírni" felfogásod van. Meg is érdemled ennyi ésszel.
Kérdező:
Én a helyedben még csak nem is figyelmeztetnék senkit. Senki nem érhet hozzám csak úgy, nem fogok nekiállni azért bajlódni és szólogatni, kéregetni őket hogy hagyják abba, mert ők ilyen s3ggfejek.
#5 Nem az a trauma, hogy mezítláb kellet sétáljak. Az a legrosszabb az egészben, hogy én megpróbáltam kedves, és tisztelettudó lenni velük(ahogy írtam, be is mutatkoztam az egyik srácnak), erre ők szépen hátulról megtámadnak.
#7 Az osztálytársaim nagyon beszartak, egy csaj sokkot is kapott.
#2 és #8 Köszi a tippet, úgy gondolom, hogy mindenki megérdemli a második esélyt, ezért megpróbálom diplomatikusan elintézni a dolgot, és ha harcra kerülne a sor, akkor ők ütnek majd először, és onnan már önvédelem.
Kérdező it vagy?Bemásoltam ezt egy ismerősömnek és ezt írta:O
Elgondolkodtató
1.
"Ki kardot ránt, kard által vész!" - szól a közmondás.
2.
Amit írtál, ha az így igaz, az törvényekbe (igen, nem is egybe) ütköző eset - semmiféle "szokásjog" nem írja felül a törvényeket!
3.
Büntető-feljelentést javaslok a rendőrségen, közben bejelentést az Egyenlő Bánásmód hatóságnál ( [link] ), segítséget kérni a Társaság a Szabadságjogokért szervezettől (akik jogvédelmet adnak és majd propagandát is indítanak a sajtóban az iskolád ellen), hivatalos bejelentést a Tankerületnél, egy másik bejelentést a Klik-nél, írásban panaszt tenni az iskolaigazgatónál és végül: életveszélyre hivatkozással rendőri személyi védelmet kérni (vagy civil biztonsági szolgálattól - ezért fizetni kell), akik az iskolában is bent fognak ülni melletted a padban.
4.
A 3. pontban írtakról az országos médiában képekkel ellátott NAPI beszámolót bemutatni, írni, ha lehet TV-t hívni a sulitokba - ehhez sok újságíró lesz partner.
5.
A fizikai visszaütést nem javaslom - mert az "arányosság elvét" rosszul értelmezi a bíróság Magyarországon és mindig azt büntetik, aki védelemből visszaütött.
6.
Ideiglenesen menj ki magántanulónak a suliból (írásbeli kérelem a dirinek) és az indoklásba azt írd be, ami történt - ha az igazgató elutasítja, lehet fellebbezni és sajtó elé vinni az ügyet.
7.
A fentieket a szüleiddel együtt kell végigcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!