Hogyan illeszkedjek be?
Üdv mindenkinek!
Tudom, tudom minden év augusztusában van legalább 20 kérdés a középiskolai beilleszkedéssel kapcsolatban, mégis örülnék, ha az én kérdésemre is érkezne egy-két értelmes válasz.
Szóval hamarosan megkezdem egy kéttanítási nyelvű gimnáziumban a középiskolai tanulmányaimat.
Személy szerint én nagyon várom, de mégis tartok a beilleszkedéstől. Általában mindenre különösképpen rástresszelek és már most hasgörcsöm van ha csak az első napra gondolok. A helyzet az, hogy eléggé visszahúzódó és önbizalom-hiányos vagyok. Erre a túlsúlyom rátesz egy lapáttal...
Nehezen tudok témákat feldobni, főleg ha lányokkal beszélek (és az osztályban főleg lányok lesznek). Sajnos a mai "divattal" köszönőviszonyban sem vagyok (nem rendelkezem drága telefonnal, márkás cuccokkal, "pávahajjal"). Ezekre szükségem különösebben nincs is...
A környezet kedvéért ebből a tekintetből nem kívánok megváltozni, de szeretném ha elfogadnának és barátkoznának velem. További probléma, hogy míg a többiek rengetegszer összejárogattak én még a nyári táboron sem tudtam részt venni, ergo senkit sem ismerek.
Sajnos számomra kedves könyvek (Rejtő-könyvek), filmek (Psycho-filmek, történelmi dokumentum filmek) és játékok (stratégiai) nem nagyon hoznak lázba a generációmban senkit, így nem tudok ezekről beszélgetni másokkal...
Ha ki tudtátok hámozni a lényeget a kis leírásomból, lennétek kedvesek tippekkel, tanácsokkal megdobni?
Előre is köszönöm szépen!
Ne várj el magadtól túl sokat, gyors eredményt, látványos összeborulásokat, mert ezzel csak plusz stresszeled magadat, a barátkozáshoz, ismerkedéshez idő kell.
Mindenesetre azt jól teszed, ha nem akarod mások kedvéért megváltoztatni az értékrendedet. Szóval csak szépen, lassan, add saját magadat, figyelj a többiekre, legyél kedves, segítőkész, ilyenek.
És közben tudjál róla, hogy a többiek is ugyanolyan önbizalomhiányosak, mint te (ki ezért, ki azért), hiszen mind kamaszok vagytok. Biztos lesznek, akikkel kölcsönösen megkedvelitek majd egymást.
Hát, miután rajtad kívülálló okokból nem rendelkezel információkkal az osztálytársaidról, nem lehet egyértelmű választ adni. Három forgatókönyv lehetséges:
- Legrosszabb esetben a mai divat jeles képviselőivel fogsz egy levegőt szívni a teremben. Akkor viszont sok esélyed sajnos nincs a beilleszkedésre. (Ilyenkor mondjuk érdemes másik osztályokban vagy évfolyamokban ismerkedni - ez esetben egy közös ismerős mondjuk nagy segítséget jelentene.)
- Egy fokkal jobb eset az, amikor 50-50 a mai stílusjegyekkel rendelkezők és a normálisak aránya. Talán ez a legvalószínűbb forgatókönyv, és akkor az a javallott, hogy a normális közegbe próbálj meg beolvadni. Ugyanakkor megvan a veszélye annak, hogy előbb-utóbb a normálisak is - vagy azok közül néhányan átállnak a mostani évtizedbéli üzemmódra, akkor viszont bukta. Amennyiben megtörténik ez, javasolt a B-forgatókönyv, amit az első gondolathoz írtam zárójelben.
- Vagy amire a legkevesebb esély van: teljesen normális osztályod lesz, és olyan is marad. Persze, van ilyen, csak ritka, mint a fehér holló.
Sok sikert kívánok!
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pacsi!
#1-es várnám még a te válaszodat is jómagam is a férfi nemhez tartozom!
2 YT csatornát tudok mondani, lehet azt hiszed öltözködésről szól mind a 2 de találsz mindenféle videót náluk
Teaching Mens Fashion
Real Men Real Style
Én sokat tanultam tőlük, nézd meg!
1. voltam, nem tudom mért kellett feljelenteni és eltávolítani a válaszomat de nem volt ki írva hogy milyen nemű vagy. Én is 9.be megyek, sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!