Nem akarok osztálykirándulásra menni. Mit mondjak, ha az ofő rákérdez az okára?
Most magyarázzam el neki, hogy senkivel se vagyunk még haverok sem, - értsd: ki vagyok közösítve -
és én nem akarok 3 napig egyedül lézengeni, miközben mindenki remekül érzi magát? Vagy mondjam el neki, hogy szociális fóbiás, depressziós és enyhén autista vagyok, ráadásul az arcom is ronda? Ezeket ő is látja. Valami "jobb" ok kéne. Azt fogja mondani, hogy itt az ideje hogy nyissak a többiek felé, de az előző 2 kiránduláson is nyitottam, aztán lósz... Rt sem értem el vele. Nem akarom ezt még egyszer meggismételni, elég volt. Mit mondjak neki?
Én az első kirándulásra (9-ben) betegség miatt nem mentem, erre az osztályfőnököm megvádolt azzal, hogy csak ki akarom vonni magam a társaságból. A következő évben valóban nem akartam menni, mert egy elhagyatott, unalmas helyen került megszervezésre, ahol csak egy erdő volt meg egy kis turistaház, ami borzalmas állapotban volt, szinte a civilizációtól elzárva. Amikor megmondtam, hogy nem szeretnék menni, megint azt mondta, hogy nem jó, ha így kihúzom magam a közösségből és nem nyitok senki felé. Megjegyeztem, hogy nem ez az oka, egyszerűen nincs kedvem menni. Vitatkozni kezdett, aztán a hátam mögött megkért pár gyereket az osztályból, hogy vegyenek rá, hogy menjek. Teljesen lejött, hogy meg lettek kérve erre, mert amúgy jóban sem voltam velük. Végül elmentem, de nagyon sz.rul éreztem magam. Dög meleg volt, egy percet sem aludtam éjjel, ráadásul végigunatkoztam az egészet.
Az azt követőre (11. osztály) sokan nem mentek el, mert addigra klikkek alakultak ki az osztályban, az én társaságomat meg kiutálták, szóval akkor már meg sem próbáltam velük kommunikálni.
Az utolsó előtti évben (12. (ötéves gimibe jártam)) már nem is volt osztálykirándulás, mert annyira sz.r lett az osztályközösség, hogy kevesen akartak menni, így lefújták az egészet.
Szóval én csak egy osztálykiránduláson voltam középsuliban, de nem érzem magam kevesebbnek.
Nem kell megindokolnod, miért nem mész. Nem kötelező program, erőszakkal nem fog elrángatni. Sajnos a tanárok azt hiszik, hogy a kiutálást meg lehet szüntetni azzal, ha közös programokban vesz részt a két fél (kiközösített és kiközösítő), pedig ez csak további táptalaja a cs.szegetésnek. Velem is ez volt, ezért mondom.
Szóval ne menj, ha nem akarsz. Majd írd meg, mi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!