Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha a tanár nem...

Mit tegyek ha a tanár nem akarja megadni a jobb jegyet?

Figyelt kérdés

8. osztályos tanuló vagyok, és csak egyetlen egy tantárgyból állok négyesre. Ettől az egy jegytől függ a Vuk-diplomám, mivel nyolc éven keresztül színötös tanuló voltam, de a tanár nem akarja megadni nekem az ötöst. Mikor megkérdeztem, hogy javíthatok-e azt felelte, hogy igen, de semmi fèleképp ne gondoljak arra, hogy megadja az ötöst. Ami leginkább dühít az az, hogy azt mondta, hogy az én tudásom nem elég a Vuk-diplomához. Pedig nem szeretnék egósnak tűnni, de szerintem igenis megérdemelnèm. Valamiért úgy érzem, hogy azért szeretné elvenni tőlem a Vuk-diplomát, mert a fia egy osztályba jár velem, és ő is úgy àll mint én. Neki még több tantárgy is van amiből négyesre áll, de neki több mint valószínű, hogy megadják az ötöst, mert az apján kívül kb. mindegyik tanár rendes. Azt gondolom, hogy így próbálja a fiát okosabbnak mutatni mint engem. Mert igazából evvel a fiúval mindig is utáltuk egymást.

Egyébként ez a tanár folyamatosan szidja az osztályom, a lányokat lekövérezi, lehülyéz minket, magát és a gyerekét pedig okosnak titulálja.

Azt szeretném tehát kérdezni, erre mi lenne a megoldás? Úgy érzem, én már sokat azon kívül, hogy az utolsó dolgozatomat megpróbálom ötösre megírni nem tudok mást tenni, csakis az maradt, hogy a szüleimnek kell beszélniük az osztályfőnökömmel, majd a tanárral.

Mert tényleg, nyolc éven keresztül folyamatosan tanultam, és ez az egy tanár miatt ne legyek Vuk-diplomás? Úgy gondolom, úgysem fogom soha többet keresi sem őt, sem a családját, legalább jó akaratból megadhatná nekem az ötöst, hisz minden évben ha van ilyen tanuló mint én, felemelik neki az osztályzatot. Nagyon félek, és úgy gondolom, örök életre sikerült megutáltatnia velem ez a tanár a matematikát, pedig mielőtt nem ő tanította ezt a tantárgyat, matematikai középiskolâban szerettem volna továbbtanulni.

#jegy #tanár #matematika #iskola #Vuk-diploma #jegyemelés
2017. máj. 7. 17:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, megkapod az 5-st és bekerülsz egy erős középiskolába. Aztán eljutsz az érettségiig, amikor talán ismét itt fogsz siránkozni, hogy megírtam 4-re a matekot és nem adják meg az 5-st, pedig nekem szükségem lenne az egyetemre bejutáshoz.

Ha megfelelő a tudásod, meg tudsz feleni bármilyen felvételin.

2017. máj. 8. 11:42
 22/34 anonim ***** válasza:
# 20 A kérdező viszont nem magyarországi és más felvételi rendszer szerint fog középiskolába kerülni, úgyhogy ennyire ne légy okos.
2017. máj. 8. 12:38
 23/34 anonim ***** válasza:

Nem okoskodni akartam, de nekem nem esett le, hogy a kérdező nem a magyar oktatási rendszerben van. Ezért elnézést kérek.

Sok sikert a Kérdezőnek a felvételihez!

2017. máj. 8. 13:31
 24/34 A kérdező kommentje:

Járok különórákra matematikából középiskolai tanárhoz, és ő szerinte értem a matekot. 5. és 6. osztályban mikor még másik tanárom volt, nagyon jó osztályzatokat kaptam. 7. és 8.-ban rontottam mikor ezt a tanárt kaptuk.

Beszélni fogunk az osztályfőnökömmel és a régi tanító nénimmel (ő az egyetlen akiben van reményünk, hogy tud hatni a matektanárra, mivel ő mindig is sokat törődött az osztályommal) tanácsot kérünk, hogy mit is lehetne tenni.

Szerdán lesz dolgozat, megpróbálom ötösre megírni. Ha sikerül, akkor fogunk külön a tanárral is.

2017. máj. 8. 16:37
 25/34 A kérdező kommentje:
*külön a tanárral is beszélni.
2017. máj. 8. 16:38
 26/34 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam el a válaszokat, úgyhogy nem tudom, hasznos lesz-e, amit írok.

A helyzetedet megértem, mert biztosan rossz érzés lehet, hogy pont a finish előtt egy dolog miatt a legvégén nem jön össze, amire hajtottál. És hiába igaz az, hogy az életben sokkal nagyobb igazságtalanságok lesznek, és mások írhatják, hogy "bár nekik is ennyi gondjuk volna", ennek ellenére szerintem is dühítő az ilyesmi, és te még nem a nagybetűs életben vagy, nem kell, hogy a felnőttek bajival hasonlítják össze a tiédet, mert akik ilyeneket írnak, azoknak is voltak gyerekproblémái gyerek körukban, és akkor számukra is azon állt vagy bukott az életük...

Szerintem próbálj beszélni a tanárral, de ne bunkó hangnemben, és ne akaratosan. Sok diák azt hiszi, hogy ha igaza van (legalábbis a saját elgondolása szerint), az feljogosítja a tanárral szemben a bunkó hangnemre. Én arra gyanakszom, hogy a te esetedben is ez történt. Mert ha igen, akkor valóban ne számíts rá, hogy megadja az esélyt a jobb jegyre, és az a helyzet, hogy ilyen esetben a hiba benned van. Majd megtanulod az életben, hogy ha el akarsz érni valamit, akkor diplomatikusnak és simulékonynak kell lenni, a feljebbvalóddal pedig tisztelettudónak, és akkor is, ha igazad van vele szemben, és akkor is, ha utálod. Mert ha nem adod meg a tiszteletet, akkor nem fogsz elérni semmit, mert a tanár jóindulatán múlik a te dolgot, azaz te függsz tőle, és nem ő tőled. Ilyen az élet.

2017. máj. 8. 21:29
 27/34 anonim válasza:
56%

Írtam egy eléggé cifra kommentet, de fennakadt a trágárság szűrőn...

Szóval röviden, tömören, és kevesebb káromkodással:

Tehetsz ellene, mégpedig osztályozó vizsgát, ami éppen azért van hogy a tanárt ki lehessen kerülni.

A többi kommentelőt pedig illedelmesen megkérném, hogy ha nem tudja, ne állítsa biztosra.

Neked pedig sok sikert kívánok, és semmiképpen se ad fel.

2017. máj. 9. 14:54
 28/34 anonim ***** válasza:
# 27 Egy másik kedves kommentelőnek is mondtam már, hogy ne legyen ennyire okos. Magyar rendszerben lehet, hogy tehet osztályozót, de Szerbiában nem biztos.
2017. máj. 9. 16:01
 29/34 anonim válasza:

Najóóólvan... szerb iskola, jogszabályok, stb...

Fingja sincs senkinek mi van (beleértve engem), de mivel elég speciális eset, javaslom szakértők bevonását az ügyben. Az Oktatási Jogok Bizottságának Hivatala biztosan készségesen segít határon túli magyaroknak is:

[link]

2017. máj. 9. 16:30
 30/34 anonim válasza:
Továbbá még hozzá tenném hogy a hivatalos neve a Magyarországon letett ilyen célú vizsgáknak nem osztályozó vizsga, hanem "független vizsgabizottság előtt letehető tanulmányok alatti vizsga". Osztályozó vizsga akkor van ha megbuktál, nincs meg az óraszámod, vagy magántanuló vagy.
2017. máj. 9. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!