Tanátok, ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
Gimnáziumban tanítok fizikát. Megtudtam, hogy két 11.-es lánynak tetszek. Az egyik nagyon okos, és szereti a fizikát, de félénkebb, visszahúzódóbb, vele csak a fizikáró szoktam beszélni, semmi másról. Helyi diák (a baráti köre is), a tnulmányai nagyon jók, de közösségi munkákban és iskola rendezvényeken nem vesznek részt.
Viszont a másik lány 3-as 4-es tanuló, és a fizikát nem szereti. Ő minden iskola rendezvényen ott van, szóval ő inkább ilyen közösségi személy. Sokkal nyitottabb, vele bármiről el tudok beszélgetni.
A baj az, hogy ez a lány kezd egyre fontosabb lenni, és egyre többet érzek iránta. Attól félek, ennek nem lesz jó vége. Nem szeretném, ha dolgok még jobban elfajulnának.
Köszönet annak aki elolvasta (kicsit hoszú lett).
Tanárok veletek is előfordult már olyan, hogy imponál, ha tetszetek az egyik diákotoknak? Ha igen, ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
28/F
#3:
Majd meglátogatod a sitten, ugye. ;]
A törvény bünteti, ha egy tanár visszaél a hatalmával, amibe azt is beleértik, hogy a diákjait lefekteti.
A tanár-diák viszont másképp kell kezelni, hiába múlt el a lány 14 évesnél. Ha a tanár kihasználja azt a helyzetet, hogy a tanára nekik, és szexuális kapcsolatot létesít, azt igenis bünteti a törvény.
Szóval a minimum az (és az igaz, hogy nem jogi következmény), hogy kirúgják az állásából, de pl. a lány szülei feljelenthetik tanári hatalommal való visszaélés miatt.
De amúgy szerintem is dugd meg őket, miután leérettségiztek.
hat ez igy eleg furcsa mert erre szamitani lehetett amikor mar tanárképzobe jelentkeztel.
szoval kellett lenni eloazeetes elkepzelesednek a dologrol. Mondd el miaz!
Nekem is úgy tűnik, hogy nem a tanár írta a kérdést.
Például a végén a megszólítás:
"Tanárok veletek is előfordult már..."
Ezt egy tanár így így nem írja le
Ezt egy diák írja le, amikor a tanárokat megszólítja.
Másrészt meg ennyi helyesírási és stilisztikai hibát talán nem vét még egy fizikatanár sem :)
Ettől még a kérdésnek van létjogosultsága.
Férfi (fizika szakos) tanárként nagyon is voltam efféle helyzetben, főleg huszonévesen. Valahogy sikerült mindig kimozognom a dolgot, pedig egy 18 éves lány nyilván tud tetszeni sok esetben. Pláne, ha direkt ráerősít az adott kis hölgy.
#7: ráadásul csak egy diák képzeli úgy, hogy a tanár a lányokat a tanulmányi átlagjuk szerint rangsorolja :D
Kérdező: Nyugodj meg, a férfitanárok is férfiből vannak, és igen, észreveszik a csinos lányokat. Csak ugye az élet, meg a tapasztalatok, meg az elvárható érzelmi érettségük miatt, tudják a dolgot a megfelelő helyén kezelni. Aligha fogja az a tanár a szakmai jó hírét, meg karrierjét azzal kockáztatni, hogy a diákjaival "kavar". Maximum ha megvárod az érettségit és utána visszamész hozzá. De majd akkor is csak diszkréten....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!