Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha 32 kilóméterre lakom az...

Ha 32 kilóméterre lakom az egyetemtől, menjek e kollégiumba, vagy lehetek bejárós?

Figyelt kérdés
Mert ha most 8-tól 16-ig bent kell lenni a suliban meg a napi több,mint 2 óra utazás az elég sok idő.De nem tudom még,hogy hány órám lesz,fogalmam sincs.Egy gazdálkodás és menedzsment szakon vent kell ülni napi 8-10 órákat?

2017. ápr. 28. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Koleszból bármikor hazamehetsz. Még szorgalmi időszakban is.

Van valami házirend nyilván, amit be kell tartani, de felnőttként kezelnek.

Esélyes, hogy sok bulizó és hangoskodó ember lesz.

2017. ápr. 29. 23:06
 12/14 anonim ***** válasza:
35 kilométerről járok be, ami napi 2x1,5 óra (plusz a minimális séta a metrótól a suli épületéig). Volt és van is olyan napom amikor 10:00-17:30-ig van órám, így reggel 8-kor indulok itthonról és 19:30 körül érek haza. Fárasztó, pláne amikor másnapra készülnöm kell, de inkább vagyok bejárós és fizetem csak a bérletet (6ezer ft), mintsem hogy fizessem a kolit, a kaját, plusz a bérleteket. Persze nem mindegy hogy a családod mennyire tud anyagilag támogatni, mert engem mondjuk semennyire.
2017. ápr. 30. 15:39
 13/14 A kérdező kommentje:

A kollégium nem sokkal drágább szerintem.Ha azt nézzük,hogy itthon kevesebb víz,áram stb fogy,amíg nem vagyok otthon.Enni meg otthon is kell

Mennyibe kerül a kollégium nálad?

2017. ápr. 30. 15:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem megpróbálhatsz jelentkezni a koliba, bár nem feltétlenül fogadják is el a jelentkezésedet. Elsősorban azok lehetnek kolisok, akiknek rossz a szociális helyzetük, és az egyetemtől olyan távol laknak, hogy az egyetlen másik alternatívájuk az albérlet lenne. Én úgy néztem, hogy a koli egy hónapra úgy 10-30 ezer körül van.

Ha nem vagy túlságosan társasági ember, akkor mondjuk meggondolandó. Én sem vagyok túl barátkozós, de azért latolgatom a koleszt. Azért szokott lenni ilyen helyeken tanulószoba, vagy könyvtár, vagy valami hasonló csendes hely. Ráadásul ha nem bírod, ki is költözhetsz, és bejárhatsz otthonról.

2017. máj. 21. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!