Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha 32 kilóméterre lakom az...

Ha 32 kilóméterre lakom az egyetemtől, menjek e kollégiumba, vagy lehetek bejárós?

Figyelt kérdés
Mert ha most 8-tól 16-ig bent kell lenni a suliban meg a napi több,mint 2 óra utazás az elég sok idő.De nem tudom még,hogy hány órám lesz,fogalmam sincs.Egy gazdálkodás és menedzsment szakon vent kell ülni napi 8-10 órákat?

2017. ápr. 28. 12:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Akarsz kollégista lenni vagy sem? Ha igen, akkor legyél. Ha nem, kibírható az a napi 2 óra utazás.

Érdemes még mérlegelni az anyagiakat is, hogy melyik kerül többe. Ha már gazdálkodás és menedzsment szakra jelentkezel...

2017. ápr. 28. 12:27
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Én koliba mennék. Már csak a társaság miatt is.
2017. ápr. 28. 12:27
 3/14 anonim ***** válasza:
35%
Hát azt majd a "társaság milyensége" eldönti, hogy akarsz-e köztük lakni, vagy nincs az az isten...
2017. ápr. 28. 12:37
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Kollégium egyértelműen.
2017. ápr. 28. 12:41
 5/14 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok társasági ember.Bulizni sem járok

De koleszba már szeptember elött jelentkezni kell,nem?

2017. ápr. 28. 19:27
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
Napi 3 órás utazásnál minden jobb.
2017. ápr. 28. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben lejárnék. Egyrészt, nem hiszem, hogy minden egyes nap 8-tól 16-ig bent kéne lenni az egyetemen, másrészt szorgalmi időszakban nem kell megszakadni a tanulástól, vizsgaidőszakban pedig otthon is tudsz tanulni a vizsgákra, nyugodt körülmények között, tehát felesleges a koli. Ha nem vagy társasági ember, akkor amúgy is nehezen bírnád más fingját szagolgatni.
2017. ápr. 28. 23:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy csoporttársam 40 km-ről volt bejárós. Nem irigyeltem.

Én 10 km-ről. De bántam nagyon, hogy nem lettem kollégista.

Ha nem vagy társasági ember, akkor a koleszban nem éreznéd magad jól.

Szerintem ne 2 órát számolj utazásra, hanem többet. Az előadások nem fognak igazodni az óráid végéhez, vagy elejéhez. Lehet, hogy egy órát is várnod kell a buszodra.

Vagy többet.

Bizonyos mértékben te alakíthatod az órarended. Volt olyan félév, hogy hétfő-csütörtöki napokra tudtam tenni az óráimat, és a péntek szabad volt. Volt 4 kemény napom, de utána 3 napos hétvégém.

2017. ápr. 29. 21:08
 9/14 A kérdező kommentje:
De vizsgaodőszakban hazamehetek,nem?Nem kell bentmaradni a kollégiumban?Vagy igen?
2017. ápr. 29. 22:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Ami miatt jó lenne még a kollégium,hogy el tudnék járni bokszolni,kickboxolni,birkózni,judozni stb. ilyen szórakoztató helyekre.Mert ott helyben lennék.Viszont tényleg nem tudom,hogy bírnám a társaságot.Ha ilyen normális,szolid emberek lennének,az oké,de ha ilyen hangoskodó,bulimániás emberek,azt nem bírnám
2017. ápr. 29. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!