Miért ilyen szigorú sok tanár? Miért kellett ezért elvenni a dolgozatomat?
Szóval a következő történt ma:
Történelemből témazárót írtunk és én nagyon jó vagyok belőle és éppen egyik osztálytársam megkért, hogy hadd üljön mellém mikor írjuk, hogy segítsek neki, mert ő nem jó belőle.
Én ugye sokszor súgtam neki, hogy mit kell írni és ezt a tanárnőnk többször észrevette és végül emiatt elvette a dolgozatomat ami így szerintem csak 3-as lesz.
Nem értem miért veszi olyan szigorúan, hogy súgtam neki, ez gyakori.
Ti mit gondoltok erről?
Honnan kéne tudnia, hogy te segítesz? Simán hihette azt, hogy épp, hogy te kérdezel.
Legközelebb mond meg a barátodnak, hogy nézheti mit írsz, csak ne beszéljen hozzád.
Mért súgtál neki? Tanulja meg ö is. Én ha valamire időt fordítottam hogy megtanuljam, biztos hogy nem segítenék olyannak aki lusta volt.
A tanár jogosan vette el a dolgozatodat.
Nem tartottad be a szabályokat, aminek következményei voltak. Gondolom, nem csoportmunkában kellett megoldani a feladatokat.
Ilyenkor azért szokták a segítő dolgozatát elvenni, hogy rábírják a tanulókat arra, hogy ne segítsenek a másiknak.
"Én ugye sokszor súgtam neki, hogy mit kell írni és ezt a tanárnőnk többször észrevette és végül emiatt elvette a dolgozatomat ami így szerintem csak 3-as lesz."
Sokszor súgtál neki? Régebben egy súgás miatt azonnal egyest kaptatok volna, és küldtek volna az osztályfőnökhöz! És ezt most komolyan mondom, hidd el, én tudom milyen egy igazán szigorú tanár :)
"Ilyenkor azért szokták a segítő dolgozatát elvenni, hogy rábírják a tanulókat arra, hogy ne segítsenek a másiknak."
Igen, ezaz, öljük ki a segítőkészséget abból a maradék néhány gyerekből is, akibe szorult legalább egy kevés, úgy kell azt, manapság nem módi szívességet tenni a másiknak.
A tanárnak igaza volt. Gondolom soha nem mondta azt, hogy megengedi, hogy egymásnak súgjatok. Rossz útra léptél, csaltál, lebuktál, viseld a következményeit.
Az nem indok, hogy mások is súgnak, vagy észreveszi a tanár, vagy nem. Téged észrevett. És egyébként sem helytálló ez az érvelés, mert onnantól kezdve hogy csalsz, nincs jogod a tanáron számon kéri, ha mástól nem veszi el. Attól veszi el, akitől akarja.
"Igen, ezaz, öljük ki a segítőkészséget abból a maradék néhány gyerekből is, akibe szorult legalább egy kevés, úgy kell azt, manapság nem módi szívességet tenni a másiknak."
A segítőkészséget másképpen is lehet fejleszteni, van rá csomó normálisabb módszer. Ebben a helyzetben a súgás nem segítőkészségre nevelné a gyerekeket, hanem a családra, és egymás kihasználására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!