Sokan miért tartják rossznak az ilyen büntetési formát?
Mostanában több kérdést is láttam és sokan panaszkodnak, hogy sok tanár igazságtalanul büntet stb.
Például panaszkodnak amiatt, hogy ha néhányan rosszak akkor miért büntetik kollektíven az egész osztályt dolgozatírással vagy egyébbel.
Az osztály egy közösség, az ilyenek célja pedig, hogy összekovácsolja a közösséget és együtt megoldják a problémát.
Össze kell tartani.
A katonaságnál is így megy.
a másik meg az, hogy szerintem szükség van "igazságtalan büntetésre is, hogy a rosszak így tanuljanak.
Például sokszor tapasztaltam, hogy ha az osztályból néhányan rosszak akkor a tanár büntetésből csak néhány diákot feleltet vagy irat velük dolgozatot de azt a néhány embert nem feltétlenül a rendetlenek közül választja.
Példát kell statuálni ,csakis így lehet fegyelmet tartani.
Régen fegyelem volt az iskolákban mint a katonaságnál.
Az élet igazságtalan, gyakran van, hogy az ártatlanok bünhödnek.
Az iskolának az a dolga, hogy az életre tanítson.
Ti mit gondoltok erről?
Kérdező, apróság, de az iskolák házirendjében feketén-fehéren szerepel, hogy egy tanárnak tilos kollektíven büntetnie egy osztályt. És ez nem véletlen. Nagyon igazságtalan, ha pár idióta majom miatt az egész osztály átlaga romlik, és sokan lecsúsznak a jobb jegyekről azért, mert X és Y nem bír magával, a tanár meg inkább megbüntet mindenkit, mert az egyszerűbb. A katonaságnál szintúgy nincs ilyen, ezt nem is tudom, honnan vetted.
Sok módszer van, amivel le lehet az ilyen idióták szarvát törni, de a kollektív büntetés a legrosszabb és leghatástalanabb ezek közül.
"Az élet igazságtalan, gyakran van, hogy az ártatlanok bünhödnek. "
Aha, és erre tegyünk rá még egy lapáttal, hogy szándékosan büntetjük az ártatlanokat is. Nem tudom, te mit szóltál volna ahhoz, ha év végén 4-es vagy 3-as lettél volna 5-ös helyett, mert a tanár pár idióta miatt mindig dogát íratott, és simán bevágta mindenkinek az 1-est.
Az ártatlanokat meg kell kímélni, és nem büntetni. Ha te ezt így alkalmaznád, egy idő után az egész osztály neveletlen majmokból állna, mert minek viselkedjenek jól, ha úgyis egyest kapnak a hülyék miatt, akik azt csinálnak, amit akarnak. Ha ők így, akkor a többi gyerek is úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!