Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen a kollégista élet?...

Milyen a kollégista élet? (Egyetemen)

Figyelt kérdés

2017. ápr. 19. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Nem lehet normálisan tanulni, csak bulizni :(

Ha tanulni akarsz akkor nem javaslom.

2017. ápr. 19. 17:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül, én alapítványi koliban laktam, amelynek egyik fele középiskolásoknak volt fenntartva, másik egyetemistáknak. Mindig csend volt és nyugi, portás-biztonsági őr, ellenőrzések. Én szerettem.
2017. ápr. 19. 18:09
 3/4 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Én azt mondom, hogy első 1-2 évben nagyon jó. Megismersz sok embert, gyorsan terjednek az infók, tudjátok segíteni egymást, sok közös tárgy van, így mindenki együtt tanul. Sokat lehet bulizni, szórakozni.

Igazán hátrányát később éreztem, mikor már több éve voltam egyetemen, és jó lett volna néha pár szabad óra legalább. Semmi magánélet, semmi privát tér, sok sok kompromisszum.

Ami tetszett, hogy sok emberrel lehet ismerkedni, volt egy halom csaj, akik kollégiumon belül sokkal nyitottabbak, kimész a konyhába és simán leállnak veled beszélni, vagy a mosodában, bárhol. Simán át lehet hívni őket filmezni, stb.

Ugyanez egy magamfajta nem túl jóképű srácnak sokkal nehezebb kolin kívül, tipikus "Szia, megmondanád mennyi az idő? Bocsi van barátom" hozzáállással jönnek-mennek a lányok...

2017. ápr. 19. 20:35
 4/4 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Ezt egyeteme válogatja. Jellemzően a "selmeci utódiskolákban" - mint Sopron, Miskolc, Dunaújváros - igen jó: összetartó közösség kovácsolódik, a kollégium a kézről-kézre járó jegyzetek forrása, ahol teljesen természetes, hogy az idősebbek odaadják az anyagaikat a fiatalabbaknak, kiokítják őket a vizsgatrükkökre stb. Én két diplomát védtem meg ilyen "sanyarú" kollégiumi élet után. :) Természetesen buli is van - szakmától függ, hogy melyik mellett mennyi szabadidőd van, de a komolyabb szakokon (mérnöki pl.), eléggé kuss van a számonkérési időszakban. Mondjuk az biztos, hogy a kollégiumban eltöltött x idő után edzettebb is leszel, jobban alszol vagy koncentrálsz majd zajban. :) Nem kell nagy zajra gondolni, csak 2-4 ágyas szobákban a lakók (és látogatók:)) természetes mozgására, tevékenykedésére. Ha valaki túl finnyás, a könyvtárban vagy a kollégiumok tanulószobáiban is tanulhat, nálunk éjjel a konyhában bújta mindig 1-2 ember a könyvét.

De vannak olyan egyetemek is sajna, ahol a kollégium egy non-stop nightclub meg ilyenek, járj utána, hogy milyen ott, ahova mennél.

2017. ápr. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!