Az iskolai menzákon hogyan tudják még a legegyszerűbb ételeket is baromira elrontani?
Számomra felfoghatatlan és komolyan kíváncsi vagyok a miértjére, hogy sok menzán a teljesen hétköznapi, könnyen elkészíthető, semmi extra kajákat is hogyan tudják ennyire hihetetlenül elrontani, rosszul megcsinálni. Ott van példának a gimis koromból a krumplifőzelék. Olyan rossz és hányás íze volt, hogy iszonyat kevesen ették meg. És akárhányszor krumpli vagy másmilyen főzelék volt, sosem hasonlított az íze egy kicsit sem az otthonira, mindegyik ehetetlen volt.
Vagy akármilyen hús volt akármiben, az mindig tabu volt, mert SOHA nem tudták normálisan elkészíteni.
A fasírtot ugyanúgy elégették minden egyes alkalommal és még lehetne sorolni.
De miért? Hogyan sikerül ezeket ennyire elrontani? Egyetemen menzán reggelire egyszer sonkás tojást adtak, de a tojás olyan vállalhatatlan és rossz volt, hogy azonnal landolt a kukába.
És nem is az az ok, hogy kevés a pénz, mert kevés pénzből is lehet(ne) normálisan főzni, vagy jó, elkészíteni valamit....
Mi ennek az oka?
Vagy csak én tapasztaltam ezt?
Nem csak te tapasztaltad ezt!
Ez tényleg így van,hogy spórolnak és nem foglalkoznak a dologgal.
Az a lényeg h kész legyen és kapják a fizetést.
A konyhás nénik többségéz (tiszt.kiv.) idióta frusztrált banyák alkotják, akik sz@rnak bele az egészbe. A spórolás mellett, hogy kevesebbet kelljen dolgozniuk, lerövidítik a főzési időt. Ez húsoknál pl úgy van, hogy extra nagy hőmérsékleten sütik, hogy minél gyorsabban kész legyen. Őket nemérdekli, hogy emiatt a hús asztallap keménységű és ehetetlen lesz, "jó az nekik" felkiáltással odadobják a diákok tányérjára.
Vizezni viszont nem sok mindent szoktak, mert nem lehet ezt sok mindennel csinálni. De a krumplipürét például vizezik, azért folyós szinte.
Én úgy vagyok vele, hogy spórolósan is lehet normálisan főzni. És nagy mennyiségben is lehetne normálisan főzni, mert egyre kevesebb a menzás mindenhol, pont a vállalhatatlan kaja miatt.
És a fűszerezés?
Az ehetetlen főzelékeknél mindenkinél tányéronként 1 kiló só is volt benne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!