A tanárok hogy bírják a középiskolákban a sok hormonoktól "túltengő" diákot? Főleg a fiatal hölgytanárokra gondolok.
Képzeld csak el, hogy egy frissen diplomázott fiatal tanár(nő) bekerül 16-17 évesek közé.
Biztos minden tanár(nő) kapott már szexuális tartalmú megjegyzéseket esetleg kezdeményezéseket. Hogyan tudják ezt kezelni? Külön tanulnak erről is az egyetemen?
Nálunk ez nem igazán jellemző. Én azt vettem észre, hogy a legtöbb fiatal tanárt nem kedvelik, utálják a diákok, legalábbis nálunk ez a helyzet. Ez érdekes mert az ember azt gondolná, hogy a fiatal tanárok korban közelebb vannak a diákokhoz ezért biztosan nekik is modernebb a gondolkodásuk és jobban megértik egymást, viszont én eddig pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nekem is volt több fiatal, frissen végzett tanárom és kivétel nékül utáltam mindegyiket. A többségük úgy viselkedik, mintha ő lenne az atyaúristen és mindent tudna, mindenben ő lenne a világon a legjobb mert ilyenkor nagyon büszkék rá, hogy ők elvégezték az egyetemet és kaptak egy diplomát, bár ez szerintem főként a nőkre jellemző...pl. van egy fiatal nyelvtanárnő, aki például minden egyes órán a saját eredményeivel, a saját tudásával dicsekszik, miközben még a kiejtése sem helyes és a szavakat sem tudja helyesen leírni (van, hogy mi javítjuk ki). Valamint van egy másik fiatal tanárnő, akinek nem túl hiteles a tudása mert abból állnak az órái, hogy leül és felolvassa a tankönyvet...ő szintén ez a fenyegetőzős (már évek óta azt hallgatjuk, hogy megbuktat minket érettségin, holott mindenki nagyon jó tanuló és nincs is semmi oka, hogy így beszéljen velünk), hisztizős, büntetéseket osztogatós tanár kategória. Ezért a legtöbb fiú is utálja őket mert bár lehet, hogy jól néznek ki, de elviselhetetlen a stílusuk, mindenkivel köcsögösködnek és szigorúak mert meg akarják mutatni, hogy itt ők a főnökök és milyen kemények, nekik is van tekintélyük stb...Én egyszerűen rosszul vagyok tőlük. A fiatal férfi tanárokkal nem ezt tapasztaltam, rajtuk szimplán csak azt éreztem, hogy sokkal motiváltabbak és lendületesebbek mint mondjuk az idősebbek, de nekik nem hinném, hogy lennének ilyen "világuralmi terveik". Valamint szerintem nekik nehezebb megküzdeniük a hormonokban túltengő tinikkel mert ők a tipikus jófej tanárok, kedvesek, viccesek, lazák és jól néznek ki (persze, itt is biztosan van kivétel) és őket mindenki, fiúk, lányok szeretik...A lányok a jó pasit látják bennük, a fiúk pedig a jófej havert. A lányok pedig szerintem ilyen szempontból rámenősebbek is, jobban odateszik magukat és incselkednek a férfi tanárokkal (csinosabban járnak az óráikra, mosolyognak rájuk, kb. "flörtölnek"), míg ahogy fentebb is írtam a fiúk fantáziáját ritkábban mozgatják meg a fiatal tanárnők.
Egyébként szerintem biztosan tanulják ezt is, hogy hogyan kell kezelni az ilyen és ehhez hasonló szituációkal, hogy hogyan kell bánni a gyerekekkel, hogy mik a határok tanár és diák között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!