Mért kell kirakni a telókat a tanári asztalra?
Utolsó:
Azért nem csak viccből van telefon eggyeseknél, némi haszna is van. csak hogy egyet mondjak pl.feltudja hívni a szülőt, hogy mikor menjen érte
Vagy sms-ben is lehet üzenni, ha valamiért sietni kell a gyereknek haza, vedégek jönnek, időpontja van valahová stb.
Nem azokat akarom védeni, akik feleslegesen használják óra közben, csak felhívni a figyelmet a többféle nézőpontra :)
Amúgy meg egyszerűbb lenne, ha a pad szélére raknák, ott mindeki látja a sajátját és a tanár is ha piszkálja. Ha pedig így is telefonozik elvenni és elzárni, majd legközelebb jobban meggondolja :)
Az a része a problémádnak érthető hogy ellopnák, már ha ellopnák, és tényleg olyan a környezet.
A kérdésedre válaszolva:
bemész reggel iskolába, beérsz háromnegyedre mondjuk, nyolctól óra, tíz perces szünetek, óra ebédig vagy nem tudom hogy van nálatok.
Ezt az időt a gőz kieresztésére kell használni.
Amit nem lehet úgy, hogy rögtön fókuszálsz egy újabb megoldandó feladatra, az agyad ugyanis akként értelmezi az állandó telefonnyomogatást. Nincs rá szükség.
Nem történik annyira fontos dolog a közösségi hálókon, a játékokban, amivel ne lehetne várni.
Nekünk anno - pedig én is 30 alatti vagyok még - kötelező volt szünetekben az udvaron lenni és sétálni,mozogni, beszélgetni vagy akármi, de nem lehetett telefonozni.
Jobb helyeken egyébként úgy működik, hogy reggel portánál személyreszóló zárható helyekre kell berakni a telefont, amikor mész ki, viheted.
Oktatással foglalkozóként mondom, a modern eszközök bevezetése hasznos, de az okostelefon nem tartozik ezek közé, nem azért, mert ne lenne modern, hanem mert alkalmatlan komolyabb munkára.
Nem kell ezen pörögni. Nem tudtok még eleget, nem elég okos a fejetek ebben a korban ahhoz, hogy differenciáljatok az információk között. Tanulj, aztán egyetemen már lesz értelme az okostelefonnak.
Odáig viszont el kell jutni, és az nem minecraft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!