Ha nem voltam osztálykiránduláson a tanár milyen jogon követel pénzt?
A pontos jogi kifejezést nem ismerem, de létezik olyan szerződés, amely nincs írásba foglalva.
Te megszegtél egy ilyent azzal, hogy a ráutaló magatartásod a szerződés elfogadását mutatta.
Ha van egy iskolai kirándulás, amelyen alapértelmezetten részt vesz mindenki, akkor nem a mindenkinek kell jeleznie, hogy megy, hanem annak, aki nem akar, vagy nem tud.
A veszteséged egyébként nagyobb annál az 1500 forintoknál.
Szerintem egyikőtöknek sincs igaza.
Te egyfelől szólhattál volna hogy nem akarsz menni, akkor is ha kellemetlen.
Másfelől egy felnőtt embernek lehetne annyi esze hogy csak azután rendel jegyet hogy előre szedte a pénzt.
Lehet nem túl szép dolog tőlem, de én szűk baráti körben is csak úgy intézek rendeléseket ha mindenki előre adja. A legrosszabb amikor megveszel 5 jegyet, és abból 3 ember az utsó pillanatban mondja hogy mégse jön. Természetesen a pénzed már elment, és ők se akarnak a semmire fizetni. Én egy ilyen alkalom után 14 évesen megtanultam ezt. Ami ledöbbent az az hogy sok pedagógus pedig felnőtt fejjel nem tudja ezt megérteni. Unokahúgom osztályfőnöke is megvesz egy osztálynyi 5 ezer forintos jegyet mielőtt bejelentené hogy mit talált ki. Természetesen az osztály fele nem akar menni, a negyede meg nem engedheti meg magának. És akkor kiborulás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!