Órákon leblokkolok, mi lehet a baj?
Egyetemi (sőt igazából már gimis ) órákon mikor a saját véleményemet kell kifejeznem ( tehát gyakorlatilag szerepelnem kellett ) egy olyan témáról, amihez nem volt elég felkészülési időm, hirtelen zavarba jövök. Pl. egy gyakorlati órán ahol vagyunk tizen x valahányan és épp verset vagy más művet elemzünk közösen ( még korábban nem olvastam a darabot) és hozzám kerül a szó akkor összedöl a fejemben minden. Hirtelen szédülök , kipirosodik az arcom és nagyon nehezen jön össze akármi mondanivaló. Álltalában vagy jót mondodok vagy azt mondom hogy nem értem , tehát nincs az hogy habogok össze-vissza de ez az út , amin ilyenkor végig megyek agyban elég rossz. Kudarcként élem meg az egész sztorit , csak elveszi az önbizalmamat. Egyébként olyan témáról tudok beszélni , függetlenül a közönség számától amiről fel tudtam készülni időben.
Valami tipp vagy tanács az ilyen helyzetek elkerüléséhez?
Előre is köszönöm mindenkinek!
Egyetértek az elsővel, bár tudom, hogy mondani könnyű. De ha kicsit megnyugtat, nem vagy egyedül. Én is ilyen vagyok például, csak nálam még rosszabb: Én - ha akár csak pár ember előtt, de szerepelnem kell - azt is elfelejtem, amit amúgy tudtam, és nyugodt állapotomban tudnám is. Szóval tudom, milyen érzés. Csak én úgy leblokkolok, hogy tényleg a felére lecsökken a tudásom.
Alapvetően a hozzáállásunkat kellene megváltoztatni, ami nyilván nagyon nehéz, sok kitartást és időt igényel, na meg türelmet és folyamatos talpraállást a "kudarcaink" után, amik valójában csak a mi fejünkben igazán kudarcok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!