Hogyan fogok tudni beilleszkedni egy osztályba, ahol valszeg el fognak ítélni a származásom miatt? 17/f
Ha a többség fehérbőrű, akkor a sötétbőrűek nézik ki. Ha a többség sötétbőrű, akkor a fehérbőrűeket nézik ki. Ha csöndes, akkor a hangos, nagyszájú emberek nézik ki. Ha kövér, akkor a vékonyak, ha vékony, akkor a nagydarabok... Könyörgööööööm!!! Annyira unalmas már, hogy valakit mindig ki kell nézni valami miatt.... Nem tök mindegy ki hogy néz ki?? Kérdező, semmi baj nincs veled! A legtöbb rasszista ember legalább ugyanolyan agresszív, és gonosz és kegyetlen, mint akik miatt utálja az az adott rasszt. Hidd le, a rasszista nagypofájú, folyton szitkozódód emberek ugyanolyan primitívek. És ez igaz mindkét oldalra. Egy rasszista fehér miatt legtöbbször maguk a fehérek szenvednek többet. Egy rasszista sötétbőrű pedig ugyanúgy gonoszkodni fog saját sötétbőrű társaival is. Ez egy ilyen közös tulajdonság, legalábbis én ezt vettem észre. Aki rasszista, az ugyanúgy beleköt a fehéremberbe, mint a feketébe. Ez így van. Te pedig romaként nem csak elvárnod kell, hogy rendesek legyenek veled, hanem neked is példát kell mutatnod, mind a cigány ismerőseidnek, mind az osztálytársaidnak, mind másoknak. Meg aztán nem feltétlen azért bántanak, mer cigány vagy. Sokszor bántanak olyan embereket is, akik sem nem cigányok, sem nem kövérek, sem nem véznák, sem nem csúnyák. Mindez azért van, mert aki szeret a másikkal gonoszkodni, az gonoszkodni is fog! És beléd fog kötni, akkor is, ha nincs rá oka. Aki meg rendes, annak meg tök mindegy, hogy milyen származású vagy. A cigányok között is, van, aki változni akar, és már nem akarja azt az életstílust követni, amit a barátai, és aki inkább intelligens emberekkel barátkozna. Ahogy fehérek között is van, aki inkább beszélgetne egy rendes normális romával, mint egy agresszív idióta fehérrel. Ahogy szokás mondani, nem kell mindent fekete fehérben látni (bár azt nem erre szokták mondani, de szerintem itt is használható ez a kifejezés). Mind az agresszió, a verekedéssel való problémamegoldás, a másik ember lenézése/kinézése, minden gonosz, rosszindulatú, embere jellemző. És figyeld meg, aki verekedős, és kötekedős, az nem csak beléd, hanem akárkibe beleköt (cigány is a cigányba, fehér is a fehérbe). Akkor most melyik is a rossz oldal? Egyik se, az a rossz, aki ok nélkül beleköt a másikba!! És egy kötekedős rasszista ember nem csak a cigányokat, hanem Mórickát is ki fogja beszélni, még akkor is, ha tök rendes!
Azt meg hagyjuk inkább, hogy ki kire néz csúnyán, mert az egész társadalom olyan megkeseredett, hogy az csak na. Havonta egyszer látok sétálás közben olyan ember, aki "mintha..-mintha.." mosolyogna. Vagy legalábbis nem morcos. Mert már az is feltűnő. Nem minthogyha engem zavarna, ha valaki morcos, mert mindenkinek a magánügye, hogy milyen a lelkiállapota, és hogy milyen az arckifejezése. És egyáltalán nem is várom el, hogy csak én miattam, az én kedvemért mosolyogjon mindenki, csak hogy nekem jobb legyen. De azért az ember nézéséről lerí a lelkiállapota.
Szia, nem irigyellek, mert szerintem nem lesz könnyű.
Az, h. kizárólag a "bugyuta" emberek ismerve a rasszizmus, nem osztom - a gyakorlatban Mo.-on realtime szerintem nagyon nem így van.
Sok, - úgymond - tanult, intelligens, magas IQ-jú ember keményen rasszista, és latens szélső jobbos ebben az országban.
Pl. abban a suliban is, ahol anno tanultam, meg egy másikban, ahol kb. 10 évvel később tanítottam a fél tanári kar az volt :(
Többször történt az, h. ugyanazok a dolgok nem ugyanolyan súllyal szerepeltek a latban. ("Csínytevésekért" nem ugyanaz a szankció, tehetségek nem biztos, h. ugyanúgy vannak felkarolva, támogatva, elismerve + ott van a hihetetlen előítéletesség...)
Remélem, ez azóta legalább az oktatásügyben változott.
Nekem volt egy roma osztálytársam, és bár nagyon jó, békés fiú volt (kimaradt a balhékból, sőt próbált békíteni is), mégsem mindenki állt jól hozzá, pedig nagyon rendes srác volt. (Azóta több diplomás, kb. 8-10 v. még több nyelven beszél, szóval igazi nyelvzseni.)
Jó tanács: Bár tudom, nem könnyű, legyél mindig kedves, udvarias és jó, a szó klasszikus értelmében - ez nem romáknál is jól jön. Ha sokszor vagy előzékeny, segítőkész, pro-aktív nem lesz gond :)
Kitartást és sok sikert a beilleszkedéshez! Érezd jól magad az új suliban ill. osztályban!
P.S.: Mi a helyzet, milyen az új hely, hogy érzed magad?
Írj, h. hogy érzed magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!