Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan tanuljak meg normálisan...

Hogyan tanuljak meg normálisan írni?

Figyelt kérdés

A helyesírásommal nincs gond, csak ha a tanár diktál valamit általában mindig lemaradok mert úgymond késztetést érzek, hogy nagyjából minden betűnél felemeljem a tollat. Egyszerűen nem tudok folyamatosan írni. A legtöbb betűt nem kötöm össze, hanem mindig teljesen új betűt írok a másik mellé. Remélem értitek. Ha folyamatosan akarok írni belegabalyodok és nem tudom megállni, hogy ne emeljem fel a tollat. Általános iskolában alsóban még ment, aztán kezdett kialakulni a kézírásom és azóta ez van. Mit tegyek, hogy tudjak folyamatosan írni?

20/L

2016. dec. 22. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez kisebb kényszerbetegség. Én kényszeresen összehúzom a betűket, ha már csak meglátom, hogy kicsit is van hézag köztük, pl az ,,o" betű ha nem ér össze, 2-3x átrajzolom. Furcsa lehet, de sajnos ilyen vagyok, nem bírom megállni...

21/F

2016. dec. 22. 20:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem kényszerbetegség, csak a megszokott kézírásod. Én mindig késztetést érzek arra hogy a mondat utolsó betűjét "elhúzzam", mert ezt szoktam meg. Nem kényszer, nem betegség, a szokás hatalma.

A kézírásodon változtatni gyakorlással lehet. Az interneten találsz rengeteg hanganyagot, kiválasztasz valamit, és hallás alapján írsz. Legyél kreatív: Hangoskönyvek, versek...

Ha minden más bukik, vedd fel a saját hangod olvasás közben, "diktálj magadnak".

2016. dec. 27. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!