Miért ilyen a nyelvtanárom?
Tanárként azt tudom neked mondani, hogy ez nyilván személyes ellenszenv, ami sajnos mindenkiben van néha, csak sokaknak sikerül ennek ellenére megőrizni a szakmaiságunkat. Neki úgy tűnik, nem sikerült.
Az én személyes tapasztalatom az, hogy az ilyen embernél nem használ sokat a beszélgetés, sőt sokszor olaj a tűzre, én a kérdezést javaslom. Kérdések formájában közelítsd meg a problémát. Kérd a szakmai segítségét, mondd, hogy szeretnél jobb lenni, de vannak dolgok, amik ugye nem mennek, és mondja meg, hogyan kaphatnál jobb jegyet, vagy mit tegyél, hogy ezeket az apró hibákat kiküszöböld. Ebben van egy pici nyalás, de az sokszor segít. Ha ettől sem lazul egy kicsit és nem mutat segítőkészséget, akkor úgyis mindegy. Ha úgy ugrasz neki, hogy megvádolod, hogy baja van veled és kifogott magának, akkor garantált a bosszúhadjárat. Kicsit magadat és a tudásodat kifogásolva beszélj vele. Elég, ha te meg a társaid tudjátok, hogy ő a köcsög.
Készülj fel otthon, és tegyél előrehozott érettségit. Onnantól kezdve nem osztályozhat, szóval semmit nem kell csinálnod az óráján, olvasol hátul. Néhány suli meg se követeli, hogy bemenj.
Én mégis azt javaslom, hogy az óráján a nyelvvel foglalkozz, és legyél belőle nagyon penge, hat év múlva pedig tegyél emelt érettségit. Lehetőleg jobbat, mint a kedvencei. Nekem ez volt a személyes bosszúm, amiért évekig szívattak, és a mai napig emlékszem az arcára :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!