Egy tanár adhat fel egyszerre 3 verset gyenge két hétre?
Valóban kicsit sok, de minden joga megvan hozzá, hogy feladja.
Ráadásul ezek nagyon szép versek. (Mondom ezt úgy, hogy egyáltalán nem szívem csücske az irodalom, egy kőkemény reálos vagyok, de én magamtól megtnaultam a két József Attila verset.)
A Tiszta szívvel mindössze 4 versszakból áll, egyenként 4 rövid sorral. A Nem tudhatom 36 sor, a Dunánál pedig 11 versszak, összesen 68 sor. Vehetjük úgy is, hogy 11 napod van 120 sor megtanulására. Naponta 11 sor meg nem olyan fú, de nagyon lehetetlen.
Ráadásul Tiszta szívvel és a Nem tudhatom nagyon könnyű szövegű, könnyen tanulható vers.
De ha neked ez sok, akkor ne tanuld meg. Legfeljebb nem leszel ötös. Nem kell, hogy mindenki az legyen. Aki meg ötöst akar, annak illik ezeket ismerni.
Ami pedig a verstanulást illeti: értelmezd, értsd meg a verset, és úgy tanuld! Sokkal könnyebb, mint szavak egymásutánját betanulni. Meglátod, ha értelem szerint tanulsz, nem is lesz olyan sok ez a 3 vers.
Most tényleg amiatt rinyálsz, hogy 3 nap alatt nem tudod megtanulni a Radnóti verset?
A többin már túl vagy, kiscsibe! Mit rugózol rajta? Azokat se tanultad meg, vagy csak elnézted a naptárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!