Szülők, ti foglalkoztok pluszban a gyereketekkel otthon? Olvasás, számolás stb?
Szülőként mondom azt, hogy egy osztályból a szülők max. 20 százaléka foglalkozik ténylegesen a gyerekével. Nem hogy nem kíváncsi arra, hogyan olvas, számol már a gyereke elsősként, de még arra sem veszi a fáradtságot, hogy pici korában foglalkozzon vele, amíg nem jár iskolába.
Elnézem, lehozzák a játszótérre, anyukák hanyatt vetik magukat a padon, kibeszélik az anyóst, barátnőt, szomszédot, mindenkit. Készítenek néhány szelfit - messziről, már aki tudja, hol ténfereg a gyereke.
No meg nyomkodja azt a rohadt telefont egész idő alatt.
Tanító néni! Nem a te gondod. Végezd el a saját dolgodat, a szülőt nem tudod helyettesíteni.
"Aztán a hátam mögött szépen kipecézték, hogy én a saját munkámat akarom velük elvégeztetni, mert én arra vagyok, hogy ezeket tegyem velük."
Kérdező! Rendben van, legyen a te dolgod az, hogy tanulj velük! Tanítsd csak te őket! De akkor ők meg neveljék meg a gyereküket annyira, hogy tudjál velük tanulni! Mert oké, elvárják, hogy te tanítsad, és nekik ilyen irányú dolguk már ne is legyen. De akkor ők meg végezzék el a saját feladatukat, hogy rendes, normális magatartású gyerekké nevelik a gyermekük, nem pedig olyanná, aki miatt nem lehet tanítani! Mert ha a tanítás a tanár feladata, akkor a nevelés meg a szülőé.
A legrosszabb az, amikor a gyerek kétlaki életet él. Úgy értem, hogy másként viselkedik a szülő jelenlétében és másként ha nincs a közelben a szülő.
Ilyenkor a szülő meg van győződve arról, hogy az ő Ödönkéje az édibédi tündér maszat csemete, aki a jó gyerek, akit mindenki bánt, közben egy pokolfajzat vásott kölök.
Ilyen esetben megáll a tudomány mert a szülő minden szavadat támadásnak fogja venni, mert az ő Ödönkéje soha nem tenne olyat, amiről te beszélsz.
"Talán a főiskolákon kellene egy tárgy, ami a szülőkhöz készít fel..."
Ezekre az órákra szülőként is nagy lenne a jelentkezés.
Nem csak te szenvedsz az ilyen szülők neveletlen gyerekével, hanem a többi gyerek, szülő látja kárát.
Talán úgy tudod majd a szülők nagy részét magad mellé állítani, hogy szülői értekezleten nevesíted a problémát.
Tehát azért nem tudunk haladni a tananyaggal, mert az osztály fele nem gyakorol, órán kell pótolni pl. Józsika, Pistike, Sárika.
Amiatt sem tudunk haladni a tananyaggal, mert Marcika folyamatosan zavarja a rendet. Petike mindig szekálja Mariskát.
A szülő az maximalista. Folyton azt lesi, másik osztályban már két betűvel előrébb járnak.
Ha nem magyarázod meg a késedelem okát, te leszel a "rossz". ha megmagyarázod, legalább a fele társaság melléd áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!