Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek elmenjek-e magánta...

Szerintetek elmenjek-e magántanulónak?

Figyelt kérdés
7.osztályos vagyok és hát nem érzem jól magam a suliban ha rá gondolok hányingerem van es rosszul vagyok.Emiatt 2 hétig nem mentem,szerintetekelmenjek magántanulónak.Lenne aki felkészít a vizsgákra itthol.

2016. nov. 8. 18:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

1-es vagyok:

Én kérlekszépen nem pontoztalak le, sőt felpontoztalak, mert te nem hülyeséget írtál...

2016. nov. 9. 17:14
 22/35 anonim ***** válasza:
De ha te hetedikes gyerek vagy, és két teljes hétig nem voltál iskolában azért, mert nem érzed jól magad abban a környezetben, akkor miért egy totál anonim fórumon kérdezősködsz, és a szüleid miért nem csinálnak valamit? Vagy ők elnézik, hogy te nem jársz iskolába? Meg egyébként is, ha szeretnél magántanuló lenni, azt velük kell megbeszélned.
2016. nov. 9. 19:03
 23/35 anonim ***** válasza:

De miért lenne valaki antiszociális ha magántanuló lesz?

Ez tiszta hülyeség.

2016. nov. 9. 19:33
 24/35 anonim ***** válasza:

Mert ilyen idős korban az iskolai közösség meghatározza egy gyerek életét, szociális képességeit. Az elsődleges szociális színtere az életének az iskola. Itt tanulja a beilleszkedést, alkalmazkodást, csoportban való létezést, ami fontos a további életéhez. Persze nem minden gyerek tud jó szociális hálót kiépíteni, a kapcsolatai nem olyan stabilak, mint másoknak. De nem túl gyakori, hogy valakit magántanulóvá tegyenek, mert ő nem érzi jól magát adott közösségben. Inkább másik közösségbe helyezik. Magántanulóvá a problémás gyerekeket szokták tenni.

2016. nov. 9. 19:55
 25/35 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van! Menjen az magántanulónak, aki nem bír megülni a seggén, és aki az osztálytársait piszkálja, a tanórákat zavarja!

2016. nov. 9. 20:02
 26/35 anonim ***** válasza:
A gyerekek ritkán gyökerek csak úgy saját maguktól. Általában annak is van valami sérülése, aki zavarja az órát (ha más nem, az, hogy a szüleinek nem sikerült őt megnevelniük, de az sem az ő hibája). Az én olvasatomban az nem empátia és megértés, ha valaki mindig csak az egyik oldalt érti meg, a másikat meg kivétel nélkül gonosznak tartja. Miközben lehet, hogy személyiségzavaros, vagy éppen otthon verik.. Néha gondolkodni se ártana, mielőtt rávetjük a követ a másikra.
2016. nov. 9. 20:10
 27/35 anonim ***** válasza:

# 26:

Persze. Hitlernek is szörnyű gyerekkora volt, az apja folyton verte... De ez nem mentség arra, amit tett! Ugyanígy, arra se mentség az, hogy mondjuk valakit vernek a szülei, hogy piszkálja az osztálytársát.

Én sajnálom azokat, akiket otthon bántanak, addig, amíg ő normálisan viselkedik. Viszont mikor őt bántják, erre meg ő is bánt másokat, akkor már nem tudom sajnálni, csak haragudni rá. Mert akkor már ugyanolyan, mint azok, akik őt bántották. Szóval erről annyit, hogy akit bántanak otthon, segíteni kell, mondjuk elvenni a szüleitől, de aki másokat bánt, azt meg büntetni kell, és kicsapni az iskolából, hogy mások életét ne tehesse tönkre.

2016. nov. 9. 20:17
 28/35 anonim ***** válasza:

Hát ez eléggé egybites világkép. Sok embernek sok sérülése van, és amíg egy sérült gyerekhez nem fordulnak mások (tanárok, felnőttek, pszichológusok) nyílt bizalommal és megértéssel, addig ők csak bántani fognak másokat. Persze lehet rájuk haragudni.. Meg meg is lehet tőlük kérdezni, hogy mi a bajuk, és lehet nekik segíteni megoldani a problémát. Ja hogy az meló? Na azt nem. Csak hőbörögni esik jól az "ártatlanok védelmében", akiket csak bántanak. Kár, hogy a legtöbb felnőtt azt nem veszi észre, hogy a legtöbb ilyen gyerek áldozat. A bántó is, és az is, akit bántanak.

2016. nov. 9. 20:27
 29/35 anonim ***** válasza:
Érted te, mit beszélsz? Komolyan egy gyerekre ilyet mondani, hogy nem mentség, amit csinál? Egy gyerek nem tudja egyedül feloldani a benne felgyűlt feszültséget.. Néha még a felnőttek se tudják levezetni értelmesen a frusztrációjukat, és te tényleg elvárod egy gyerektől, hogy minden esetben legyen tisztában azzal, amit cselekszik? Hát azért vagyunk mi, felnőttek, hogy elmagyarázzuk neki, mit miért jó/rossz csinálni. Nem haragudni meg megoldhatatlan feladatok elé kell őket állítani..
2016. nov. 9. 20:29
 30/35 anonim ***** válasza:
70%-os! Értem amit mondasz, de igen, sok esetben nagyon jól tudja a gyerek, hogy miféle bűnöket követ el! És a súlyát is érzi, csak egyszerűen gonosz! És ha gonosz, ha bántalmazták, ha szar a családi légkör, ez nem mentség arra, amit tesznek! Mert máshol is rossz a családi légkör, máshol is veri a gyereket a részeg apa, de ettől függetlenül még nem fog bántalmazni másokat! Pont hogy sok visszahúzódó gyerek van, akit otthon nagyon szigorúan nevelnek, esetleg vernek! És pont ők lesznek a legszerényebbek! Akiket aztán bántanak a suliban is! A legtöbb rossz magatartású diák pont azért lett rossz, mert szartak rá magasról a szüleik! Hiszen még ők is érzik ezt! Még ők is érzik, hogy le voltak szarva! Épp ez a baj! Aztán meg a gyerek ugyanígy fog bánni az ő saját gyerekével is, amikor jól tudja, hogy neki milyen szar volt, amikor őt hanyagolták! Egy gyerekkel foglalkozni kell, jóra tanítani, nevelni, oktatni, és nem hülyeségeket mondani neki, vagy éppen nem foglalkozni vele! Bár igaz, sok normális gyerek van, akivel szintén nem foglalkoznak a szüleik! Úgyhogy ezt a viselkedésformát nem is értem.. Pl. japánban a szülők nagyon keveset foglalkoznak a gyerekkel, korán rájuk hagynak mindent. Sokan napi 16 órát videójátékoznak, mégsem szólnak rájuk, had ne folytassam, egyszerűen .. le se szarják a gyereküket.. Mégis az legszorgalmasabb nemzet, a legtermelékenyebbek, és rendkívül jó a magatartásuk is. Úgyhogy ezt a deblil deviáns gonoszkodó viselkedést nem is tudom honnan szedték össze..
2016. nov. 9. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!