Elfajult a helyzet. Mit tehetnék egymagam az osztálytársaim ellen?
Az a helyzet, hogy ebben a tanévben kezdtem a gimnáziumot. Semmi baj nincs az új osztálytársaimmal. Csak egyetlen egy dolog zavar nagyon. Kinézték maguknak az egyik embert és egyre durvább dolgokat csinálnak.
Én introvertált személyiség vagyok, jobb szeretek egyedül lenni és szünetekben könyvet olvasni, vagy hasonló. Nem beszélnek velem, sokan nem is köszönnek nekem vissza, de NEM KÖZÖSÍTENEK KI. Én választottam az egyedüllétet, de szoktam azért beszélgetni velük. Vagyis próbálkozom. Nem vagyok csodabogár, úgy vettem észre, hogy senkit sem érdeklek, ami nekem megfelel.
Szóval az egyik osztálytársam kicsit furcsa modorú, és kövér is, ezért kinézték maguknak. Eddig csak szavakkal bántották, de mostmár eléggé eldurvultak. Valaki lefényképezte a fiút egy szál alsógatyában és elküldte az egyik lány osztálytársamnak, aki végigmutogatta mindannyiunknak. Ez már túl sok. Messzire mentek ezzel. Annyira szeretnék, de egyszerűen képtelen vagyok kiállni bárkiért! Nekem sincsenek barátaim, egymagamban pedig nem érek semmit. Ha hozzájuk szólok, úgy tesznek, mintha nem hallanának meg, vagy elkezdenek beszélni valaki máshoz. Ha leülök melléjük, akkor felállnak és elmennek. Hogy tudnám rávenni őket, hogy hagyják abba másoknak a bántalmazását?! Annyira el vagyok keseredve! Szánalmas vagyok, félek kiállni másokért! Félek, hogy akkor engem is el fognak kezdeni piszkálni! Félek, hogy kinevetnek! Honnan tudnék erőt meríteni? Hálás lennék, ha valaki ellátna egy jó tanáccsal. Köszönöm.
Mindenki oldja meg a maga problémáját. Ez nem a te problémád.
Egy ideális világban azt mondanám, hogy állj ki a srác mellett, védd meg. De sajnos nem ideális világban élünk.
Látod, még a tanáraid sem védik meg azt a gyereket. Meddig tartana osztályfőnöki órán, kicsit beszélgetni a kiközösítésről, név nélkül, csak magáról az alapproblémáról, hogy az érintettek ismerjenek magukra? mégsem történik meg, sajnos.
"Meddig tartana osztályfőnöki órán, kicsit beszélgetni a kiközösítésről, név nélkül, csak magáról az alapproblémáról, hogy az érintettek ismerjenek magukra?"
Semeddig, egy óra alatt meg lehetne ezt beszélni velük úgy, hogy megértsék! Csak a tisztelt osztályfőnöknek ez derogál, nincs ínyére, helyette inkább letudja a hiányzásokat, és 10 perc után mindenkit elenged! Azért ilyen, mert ő is ezek közül került ki! Lusta, önző, link személyiség, aki a f*@*szságait ráfogja arra, hogy más is ilyen! Pedig ez k.vára nem indok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!