Letegezhetem őt vagy nem illik?
Figyelt kérdés
Mivel rossz vagyok matekból ezért elmentem matektanárhoz, aki 20 év körüli lehet és nő. Én 13 éves lány vagyok és nem tudom, hogy letegezhetem-e.. Nagyin közvetlen velem és jófej is. Tudom, hogy hogyan illik, de nekem mégis csak furcsa magázni őt, mert nem egy huszonéves nőt tegezek le. Valaki segítség?2016. okt. 6. 19:08
1/9 Varga Péte4 válasza:
Csak akkor tegezd, ha felajánlja.
2/9 anonim válasza:
"aki 20 év körüli lehet és nő"
"mert nem egy huszonéves nőt tegezek le"
Mi van? Tehát ha 19 akkor tegezhető, ha 21, akkor nem? Nem így van. Általad pláne nem, úgyértem a korod miatt. Én 36 vagyok, de nem lenne pofám letegezni.
3/9 anonim válasza:
Ha azt akarná, hogy tegezd, akkor már szólt volna.
4/9 anonim válasza:
Jellemzően úgy illik, hogy a nő ajánlja fel a férfinak, illetve az idősebb a fiatalabbnak a tegeződést. Meg vannak speciális közegek, ahol adott a társalgási forma (pl. munkahely - biztos van eltérő is, de én még csak olyan cégnél dolgoztam, ahol a kollégák kortól, nemtől, rangtól függetlenül tegeződnek egymással).
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom mi az illem. Úgy érzem, hogy egy teljesen normális és érthető kérdést tettem fel, nem értem hogy miért kell egyből lehurrogni. Mindegy is, többet sem kérem mások véleményét,főleg nem "felnőtt"-ekét, mert olykor gyerekesebbek tudnak lemmi mint a gyerekek.
2016. okt. 6. 21:21
6/9 anonim válasza:
Szerintem kaptál választ. Ha felajánlja, tegeződhettek, egyébként ne te kezdeményezd a tegeződést. Tekints rá úgy, mint más tanárodra, ha ő úgy érzi, majd ő fogja kezdeményezni. Egyébként meg ha nem tudod pontosan az életkorát, ne tippelgess. Én már elmúltam 30, de ritkán néznek többnek 25-nél, és pár éve buszmegállóban szóba elegyedtem egy várakozó hölggyel, aki csodálkozott, hogy már közel járok 30-hoz, szóba került az életkorom, és elnézést is kért, mert azt gondolta, hogy csak most érettségiztem (akkor már kb. 10 év eltelt az érettségim óta).
7/9 A kérdező kommentje:
Nem tippelgetek, tudom hogy hány éves, jobban mondva 1-2 év eltérés biztos van.
2016. okt. 7. 06:39
8/9 anonim válasza:
Ne tegezd le, csak akkor, ha felajánlja!
Bár azért nem mindegy a korkülönbség egy 13 éves és egy 19 éves, meg egy 13 éves és egy 29 éves között...
Ha 20 körül van tényleg (+- 1 év), akkor én alapból letegeztem volna. Oké, mondjuk én 19 vagyok, de szerintem dobnék egy hátast, ha egy 13 éves letegezne, ezt inkább a kisgyerekek szokták.
De ha már elkezdted magázni, akkor furcsa lenne, ha csak úgy átváltanál tegezésre anélkül, hogy ő felajánlotta volna.
9/9 anonim válasza:
dobnék egy hátast, ha egy 13 éves lemagázna * , na
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!