Ugyanaz a tanár mennyi szaktanári beírást adhat ugyanannak a diáknak?
Jól gondolod, látni fogják a beírásaidat.
Az igazi gond az, hogy bizonyos számú szaktanári figyelmeztetés után megrovás jön, majd ha netán egy elmésnek gondolt szemtelenség, visszaugatás után úgy látja jónak a tanár, akkor mehetsz az igazgatóhoz. Ott is vannak fokozatok, a legtöbb helyen igazgatói rovó után felfüggesztik egy-két hétre a meg-nem értett zseniket, majd eltávolítják másik iskolába, esetleg magántanulóként kap év végén bizonyítványt. A magántanulókat eleve nem veszik fel a normálisabb középiskolák, mert aki nem képes általánosban viselkedni, az a jóval nagyobb önállóságot feltételező középsuliban sem fog.
Nem megbántani akarlak, én is voltam kamasz, én is lázadtam. Csak tudni kell, hogy hol a határ, ez saját érdeked.
Minek akarsz középiskolába járni majd, ha eleve utálsz tanulni?!
A mosogatáshoz már meg van a tudásod.
Az iskolában a tanár olyan mint otthon a szüleid, csak orbitális pofon helyett kénytelenek szaktanárit írogatni. Ha azt mondja, hogy irány lefelé, akkor irány lefelé, nincs mese, itt most te vagy a butuska.
Elviekben a fokozatokra van egy sorrend, nálunk anno gimiben a 3. szaktanári helyett jött egy osztályfőnöki intő, majd rovó, aztán az igazgató írt, de bizonyos esetekben rögtön az igazgató adta az intőt (pl cigizésért az udvaron rögtön igazgatói járt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!