Miért nem küld soha versenyekre a tanár?
Egy tanulmányi versenyen nem elég a tárgy ötösre tudása, jól és gyorsan kell tudni "kapcsolni". Nem elég a tananyag tudása, azt "alkalmazni kell" egy versenyen és bizony időre is megy.
Egy saját példa: általános iskolás voltam mikor egy évfolyam társammal kerületi földrajz versenyre küldtek. (nagyon szerettem a földrajzot, 5-ös voltam beleőle mindíg). A 22 fős mezőnyből a 17-ikhely környékén végeztünk. Mondanom sem kell, a tanárnő nagyot csalódott bennünk, sőt az iskola is. "Szarvas hibákat" vétettünk és még előfordult hogy lassúak is voltunk, nem tudtuk befejezni a feladatot. Visszagondolva, nem csak a "drukk" hátráltatott, hanem a nem megfelelő tudás, a lassúság. Mikor megkapta a "munkánkat", csak annyit mondott, ha ez dolgozat lett volna akkor egy gyenge kettest érne. Ugyan ezt "eljátszottuk" egy elsősegély nyújtó versenyen is.
Visszatérve Rád! Gondolom a tanárod úgy gondolja - ismerve a vereseny követelményeket és Tégedet - hogy nem biztos, hogy megállnád a helyed. Márpedig egy tanulmányi verseny való szereplés, presztizs a tanárnak és presztizs az iskolának is. A "leszerepelés" úgyan így csak negatív előjellel.
Javaslom, hogy beszéld meg vele ezt a kérdést, Te is nyugodtabb leszel bármit válaszoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!