Mit gondoltok erről?
Az iskolai piszkálódásokról, bullyingról.
Az állatvilágban is a gyenge, beteg egyedeket kitaszítják stb. Ugyanez megy az iskolában általában azokra szállnak aki önbizalomhiányos, csendes, esetleg valami betegsége van, beszédhibás, nagy a füle, vagy más a személyisége. Ösztönösen rátámadnak.
A falka magatartás is ott van.
És ez úgymond teljesen elfogadott a társadalomban, nem tesznek ellene.
Érdekes állat az ember.
Én voltam bullying áldozata. Ennek hatásaként 8,5 éve szorongok, legalább 8 éve vagyok depressziós, kétszer újultam ki, és 4 szakembernél jártam, antidepresszánst szedtem, megnéztem belülről egy pszichiátriát... 6,5 évig akartam öngyilkos lenni, 4 évig voltam üldözési mániás, 6 hónapig voltam pánikbeteg. Úgyhogy ha ezt olvasva az az ötleted támad, hogy én bizony nem pártolom, akkor jó helyen tapogatsz. :D
Igazából szerintem legtöbbször azok is gyengék, akik zaklatnak. Csak ők, hogy ezt leplezzék, inkább másokat taposnak a sárba. Ezt egy olyan ember, aki gyenge, de van gerince, nem csinálná meg.
Amúgy én személy szerint azt vallom, hogy mindenkinek vannak gyengeségei, mindenkinek van miben fejlődni, valakinek több dologban is, de senki nem lehet eléggé önbizalomhiányos, csendes, beszédhibás, nagy fülű stb., ahhoz, hogy megérdemelje, hogy elhitessék vele, hogy ő nem ér semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!