Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit kezdjek a szánakozó...

Mit kezdjek a szánakozó tekintetekkel? 14/L

Figyelt kérdés
Az apukàmmal élek, mert az édesanyàm elhunyt tavaly màjusban. Az iskolàmban sajna ez hamar kitudodott. Sokat jartam pszihologushoz mert nehezen dolgoztam fel az elveszteset. Ami nagyon zavar az az iskolaban a diakok es a tanarok szanakozo pillanatasaik. Eleg beleneznem valaki szemebe es mar ki tudom olvasni: Szegeny lany felig arva, de rossz neki. Neha mar a sirogorcs jon ram, mert az ember nem ertik meg, hogy milyen az ha mindenki a te (jelenesetben az en) eletemrol beszel. Ezzel is csak a vesztesegre emlekeztetnek engem es az apukamat is. De meg sem mehetek oda emberekhez a suliba igy: figyelj ne nezz mar mert zavar. Na szoval ti mit gondoltok?

2016. febr. 15. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg nem foglalkozni velük, mert amíg látják rajtad, hogy ennyire megvisel, nem fogják abbahagyni.
2016. febr. 15. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:
26%

1 részt... Meg kéne változz a irányba ahol nincs olyan dolog ami negatív reakciót vállt ki belőled.

Példa kedvéért, mamám súlyosan rákos s igaz ez könnyen gyógyítható, ha nem gyógyítják nagyon hamar meghal és semmiféle változást nem okozott bennem mikor megtudtam.

Nincs olyan dolog ami logikusan negatív érzelmet "kelljen" benned kiváltania.

Másodrészt, megtudod mondani ilyeneknek, ne nézzenek már így, mert irtó frusztráló, vagy félig használva 1.ben szereplő dolgot, kizárni hogyan nézésük tényét.

2016. febr. 15. 23:35
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Arra nem gondoltál, hogy csak bebeszéled magadnak azokat a gondolatokat a mások szemében? Jó lenne még elmenned a pszichológushoz pár beszélgetésre.
2016. febr. 15. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg vidámnak mutatkozni, akkor nem fognak szánakozni. Tudom, hogy nem lehet könnyű, de néha lehet egy kis vidámságot színlelni.

Én is voltam sokszor olyan helyzetben a suliban hogy sajnáltak (más okból mint téged) de olyankor mindig úgy teszek, mintha nem is lenne baj.

16 F

2016. febr. 15. 23:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy az ő tekintetükben van szánalom? nem lehet, hogy ezt a dolgot te érzed csak?

22F

2016. febr. 16. 08:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Mar rendben vagyok. Marmint faj meg mindig ez a dolog, de nem jarok depressziosan suliba. Rendesen olyan vagyok mint barmelyik diak. es nem nem bebeszelem magamnak mert miutan elmegyek ket lany mellett hallom is hogy ez az a lany tudod...szoval egyaltalan nem bebeszelem. Vannak olyanok is akik ezzel szemetkednek, marmint hogy elveszettem az anyukamat. Velul szembem altalaban megvedem magam, vagy valamelyik baratom, de ezekkel az egyertelmu pillantasokkal es sutyorgaokkal amiket kapok eleg nehez normalisan meglenni a suliba. Konnyu mondani hogy ne foglalkozzak veluk, de van aki mar ugy beszel az en eletemrol nyiltan, hogy en is epp ott allok. Azert ez mar sok.
2016. febr. 16. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!