Hogyan éljem túl az iskolát?
Erről ez jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=mm1VMF4pOBI
A rendszer valóban szar, de azon belül is vannak különbségek, a rendszeren belül is vannak jobb tanárok, akik megpróbálják felkölteni a diák érdeklődését, és vannak rossz tanárok, akik az "ülj le, kussolj és tanulj" elvet vallják.
Teljesen nem fog megoldódni a problémát, de kereshetnél egy olyan iskolát, ahol a jobb típusba tartozó tanárok vannak többségben.
Ne tanulj felesleges f_szságokat:
1. Szépen kitalálod mi szeretnél lenni, vagy minek akarsz továbbtanulni.
2. Megnézed ahhoz milyen tantárgy számít bele a felvételi pontszámításkor. És azt tanulod, a többit lesz_rod. Ha jól emlékszem például 9. 10. osztályos jegyek egyáltalán nem számítanak bele. Év végi jegyek a szakodat nem érintő tárgyakból csak minimálisan fognak beleszámítani a felvételi pontokba.
3. Számítsd ki előre hogy hány pontra lesz szükséged, és ha bőven belefér a 2-es 3-as is a kamu tárgyakból, akkor legyen annyi. Ezt némelyik tárgyból órán kívüli 0 perc tanulással is el lehet érni. Bőven vissza lehet szorítani a napi 3 órát kb. 1-re.
4. Angolul legalább tanulj meg, ég és föld különbséget jelent, ha tudsz.
Problémák mindig lesznek az életben, most a nyakadba szakadt egy adag. Ha értelmesen nekiállsz, bőven megoldható egy részük, a másik részük meg hárítható.
Igen, igazságtalan az élet nagyon sok területen. De a lehetőséget is megkapod, hogy változtass. Így ha nem rinyálásra fordítod az energiát, hanem teszel is valamit akkor jól járhatsz.
"Külföldre semmi esélyem kikerülni, nem csak a hiányos nyelvtudásom miatt."
Megrögzött pesszimista vagy.
Mintha nem lenne négy szabad éved nyelvet tanulni...
Mintha nem ingyen tanítanák a suliban...
#3: Pont nem láttam a kommented, amikor írtam az előzőt.
Puzsért egy ideje már követem, múltkor ez az írás Facebookon jött szembe, 100%-ban ugyan ez volt. A javaslatod tetszik, van egy-két olyan tanárom, aki szembemegy a rendszer elvárásaival, de olyan is, aki még többet követel. A környéken lévő iskolák pedig sajnos elég gyászosak.
#5: Köszönöm, ezek kifejezetten tetszenek. Erősen gondolkozom a folytatáson, de nincsenek nagyon elképzeléseim. Ami nagyon bejön, az az operatőri/filmrendezői szakma, annak ellenére, hogy matek-fizikára járok. Sajnos németes vagyok, de az angolt elég erősen tanulom külön is (Duolingo), míg németből kettes, angolból színötös vagyok :D
#6: Elsősorban a család miatt nem megy. Az a baj, hogy az iskola ugye elengedhetetlen követelménye bármilyen munkahelynek.
Szia!
" szenvedés ezt csinálni.", akkor ne csináld! Menj el melózni. Bárhol megkereshetsz havi 80-100 000 ft-ot, és szerezz egy csajt, akit feleségül veszel és élj boldogan.
"kikerüljek tulajdonképpen teljesen életképtelen birkaként az életbe, aki hiába fújja a trigonometriát, azt sem tudja mi az a kamatos kamat, vagy egyáltalán mi az, hogy bruttó. ", sajnos már te is bekerültél az agymosottak körébe, nagyon jól tudod "bemásolni" és szajkózni ezeket, de ha a trigonometria helyett a kamatos kamatot tanítanák (egyébként tanítják, csak nem tanulod meg), akkor meg az lenne a baj, hogy minek neked a kamatos kamatot tanulni, mert akkor az lenne a fa sz ság.
"Egy látszólagos tudást kapunk, ami csak azért van, hogy ne tűnjön fel, hogy valójában nem tanultunk semmit. ", gimnáziumba mentél, ahol tanítanak neked sokféle dolgot, hogy később a negyedik év végére, mire megérsz agyilag, el tudd dönteni, hogy matematikus, ügyvéd, vagy mérnök akarsz-e lenni.
"Kreativitásunk, gondolkodásunk visszafejlődött, és csapatban sem tudunk dolgozni.", senki nem gátol, hogy te kreatív legyél és, hogy pl. csoportban (osztálytársakkal) tanulj együtt, készüljetek a vizsgákra, dogákra stb.
"Hiszen milyenek a magyarok? Folyton lopnak, csalnak, hazudnak, és köcsögök mindenkivel, akit alacsonyabb szintűnek gondolnak maguknál. Mert ezt tanítja az iskola. ", agymosás 2. fázis, mondod a betanult szöveget. Válts környezetet vagy életstílust, azén környezetemben soha ne tapasztaltam ezeket, amiket itt leírtál! Lehet, hogy veled van a baj?
Az, hogy a kb. 10-12 tárgyból neked nincs kettő, ami érdekelne, az nem az oktatás hibája.
én is nagyon gyűlölöm a sulit..gimis vagyok 11.edikes..
régen nagyon sokat hiányoztam.,mert én is úgy éreztem hogy ezt már nemtudom tovább csinálni..
de aztán rájöttem,hogy végig csinálom..mert ez a kötelességem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!