Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szülői engedély hamisításával...

Szülői engedély hamisításával kollégium?

Figyelt kérdés

Budapesti vagyok, de kollégiumba szeretnék költözni. Anya a törvényes gyámom, apa jogilag lemondott rólam. Képtelenség anyát meggyőzni a koleszról, pedig így is alig találkozunk, mivel két állásban dolgozik. Én körülbelül egy hónapja középsuli mellett mekizem. A munkahelyem és a suli jóval távolabb esik az otthonomtól, így néha éjszakaival kell hazabuszoznom. Suli mellett így nagyon leterhelő a munka, de nem szeretném feladni, hiszen csak most kezdtem. Anya tud a tervemről és annak okairól, de nem érdekli, mellette kell maradnom 18 éves koromig és kész. Igen ám, de addig még két hosszú év vár rám. Érettségizni szeretnék, majd felsőfokú tanulmányokat végezni. Ugyanakkor a jelenlegi helyzetben nem tudok nyugodtan tanulni, mert örökké a problémákon gondolkodom. Ha koliba költöznék az otthoni dolgok távolabb volnának, így könnyebben tudnék tanulni, és talán kiegyensúlyozottabb volnék.

Milyen következményeket vonhat maga után a hamisítás, ha anya helyett aláírom a papírt? Ha mindig időben beérek a kollégiumba és nem lesz velem semmi gond, akkor lehet esélyem zökkenőmentesen ott lakni? Végezetül, ti mernétek önző módon a magatok érdekében kockáztatni?

16/L

2016. febr. 5. 08:32
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Ez okirat hamisításnak minősül, ennek megfelelően büntetik.

Anyádnak fel fog tűnni, hogy nem otthon laksz, és hazavitet a rendőrökkel.

Akkora égig érő balhé lesz az egészből, hogy jó esélyed van arra is, hogy az iskolából kirúgjanak, ugyanis 16 éves korban már nem vagy tanköteles.

Az otthoni légkör innentől csak még rosszabb lesz.

Beszélgess anyukáddal többet, mitől félt, volt-e koleszos, megnézné-e veled, milyen is, hátha neked is elmegy a kedved. Milyennek képzelné el ő az életed kolisként, te milyennek látod, mik a terveid.

Gondolom attól is félt, ha kikerülsz a látókörből, jönnek a bulik, a fiúk, és mire észbe kap, már nagymama lett.

2016. febr. 5. 08:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Engem 2 dolog érdekel.

a.: Miből fizetnéd?

b.: Anyád nem venné észre,hogy pár évig nem mész haza?

2016. febr. 5. 09:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Mivel nappali képzésben tanulok, így ingyenes a kollégiumi szállás. Anya, mint már azt írtam, tud róla, de semmiképpen sem engedélyezi. Mi lehetne a megoldás?
2016. febr. 5. 10:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Családsegítő központhoz kell fordulni, akik segítenek a te akaratod és érdekeid érvényesítésében.
2016. febr. 5. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Ên laktam koleszban pont gimi utolsó két évében Pesten (privátban írd le, hova jelentkeztél, gyanítom, hogy ugyanoda, mert csak két ingyenes koli van Pesten, és mesélek)

Négytől negyed nyolcig nem mehettünk ki, leraktak egy tamterembe 30 emberrel, hogy tanulj. 4.5 fölött lehetett kimenni délután, de abban a szarban tanulni se lehetett, nemhogy dolgozni. A nevelők nem lesznek megértőek, nem engedik, hogy dolgozz, mert még középiskolás vagy, űgy kezelnek, mint egy óvodást. Kilencre be kell érned esténként, és senkit nem érdekel a nyomorod. Én egyszer hamisítottam egy orvosi igazolást egyetlenegy napról, és hónapokig nem fogadták a köszönésem. Nem fogják fel, hogy van olyan szülő, akivel nem lehet "megbeszélni" a dolgokat.

Erre számíts. Örülök, hogy leérettségiztem, nem csinálnám újra (a csp-ből éltem...)

2016. febr. 6. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!