Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek ha az egyik osztály...

Mit tegyek ha az egyik osztálytársamat kiközösítik a többiek?

Figyelt kérdés
Bántják, csúfolják őt az osztálytársaim és ő mindig magába folytja. Nem szól vissza nekik, szerintem nem is mer.Én nem bántom, próbálok neki segíteni. Pl.: Ha lelökik a cuccát én felveszem és én is lelököm neki, de nem ér semmit. Az osztályfőnök is szólt nekik, de más nap ugyanaz megy tovább. Már elsírta magát, az anyukája is bejött, de semmi. Úgy sajnálom őket!
2015. dec. 12. 13:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az osztályba annó általános suliba nálunk is volt ilyen. Szerintem azt kellene tenniük az osztály kedvelt tagjainak ( akikben van egy kis empátia), amit én tettem. Ha láttam, hogy basztatják, odamentem és és elhívtam onnan őket. Szerintem nem rászólni kell, hogy ne bántsátok, mert akkor még jobban adják alájuk a lovat. El kell onnan őket hívni valami indokkal, és nem hagyni, hogy a közelébe menjen a szekáló banda.
2015. dec. 12. 13:44
 2/13 anonim ***** válasza:

"Ha lelökik a cuccát én felveszem és én is lelököm neki, de nem ér semmit. "

Vagyis..te is bántod? Vagy a neki helyett nekik-et akartál volna írni? Mert nem mindegy.

2015. dec. 12. 14:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Én nem bántom. Én annak adom vissza, aki bántja őt. Hiába hívom el őket, mert én vagyok az egyetlen, aki megvédi őt.
2015. dec. 12. 17:00
 4/13 A kérdező kommentje:
A többiek fejet hajtanak.
2015. dec. 12. 17:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát sok mindent adtam volna azért, ha valaki ekkora empátiát viseltetett volna irántam, mikor még én voltam gimis.
2015. dec. 12. 17:04
 6/13 anonim ***** válasza:

""Ha lelökik a cuccát én felveszem és én is lelököm neki, de nem ér semmit. "

Vagyis..te is bántod? Vagy a neki helyett nekik-et akartál volna írni? Mert nem mindegy.

Igen, én is máshogy értelmeztem az elején. :D

Amúgy az a baj általában, hogy aki sajnálja az nem mer tenni érte semmit, mert fél, hogy akkor rászállnak a többiek és ő is ilyen sorsra jut.

Az lenne a jó, hogyha az ilyen emberek lennének többen az osztályban és akkor a kemény csávók se műsoroznának annyit, ha nincs kinek vagánykodni.

2015. dec. 12. 17:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Esetleg megpróbálhatod, hogy szünetekben odaülsz hozzá barátkozni, akkor is, mikor éppen nem piszkálja senki. Mert egy barát minden sajnálkozásnál többet ér.

Vagy ha a többi barátoddal szoktál lenni, megpróbálhatod ezt a kiközösített osztálytársadat is odarángatni, hogy köztetek legyen, és ne egyedül.

Mert az egyedüllét rosszabb, mint hogy lelökik-e a cuccát vagy sem. Akinek vannak barátai, az kevésbé vesz a szívére, hogy mások nem kedvelik. A barátok azok, akikre támaszkodni tud. A sajnálkozás jó dolog, de arra nem tud támaszkodni.

Ha ennek ellenére folytatódik a piszkálás, felkeresheted az igazgatót. Lehet, nem csinál semmit, de egy próbát megér.

Ha ez sem segít, akkor a következő esetnél behúzhatsz egy jó nagyot a piszkálónak és közölheted vele, hogy ekkora egy hányadékkal nem akarsz egy légtérben lenni, és ne merjen a közeledbe menni, mert esetleg folytatod a hátsó fele szétrúgását.

(megjegyzés: lány vagyok, de ez ugye nem kell, hogy visszatartson :D )

(megjegyzés 2: verekedés velejárója, hogy visszaüthet a másik is. )

(megjegyzés 3 : ha túl erős vagy, inkább ne fejre üss, mert agyrázkódást kaphat, akit megütsz. Ha lány vagy, pofozd fel, egyébként meg bokán rúghatod, vagy hajánál fogva megrángatod. Csak hogy ne feltételezze, hogy könnyű a préda.)

Verekedés rész amúgy elhagyható, simán teli torokból is kikiabálhatod a teremből.

2015. dec. 12. 19:16
 8/13 A kérdező kommentje:

Huh! Te aztán kemény csaj lehetsz! 😃

De köszönöm a válaszokat!

2015. dec. 12. 19:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Hagyd a fenébe. Ezt magának kell megoldania.
2015. dec. 13. 16:09
 10/13 A kérdező kommentje:
Miért? Neked hogy esne ha mindenki kakilna erre?
2015. dec. 13. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!