Más lányok hogy pakolnak bele a táskájukba?
11.-es vagyok és néha hót prolinak érzem magam, hogy 11.-esen még hátizsákkal járok lány létemre iskolába, miközben más 9.-es lányok már ilyen felnőttes divattáskákat hordanak...Egyáltalán abba hogy lehet bepakolni? Nekem annyi cuccot kell hordanom, hogy még a normális iskolatáskámba is alig férnek bele a könyveim és még mellé rakjak be kaját meg itókát is...Meg valamelyik nap oldaltáskába kellett vinnem a cuccom és én egy nap alatt azt hittem, ott halok meg, hazafelé jövet már úgy mentem kb, mint valami csipőficamos, annyira fájt a hátam tőle. Akkor nekik hogy nem fáj, amikor egész évben, minden nap a fél kezükben kell egyensúlyozniuk a majdnem 10 kilós táskájukkal? Legalább is nekem annyi szokott lenni átlag napokon. Főleg, ha még magassarkú is van rajtuk..
Hogy csinálják ezt?
Úgy, hogy nagyjából egész napra 1 füzetet visznek! ...
Hidd el, tapasztalatból mondom! Raknak be egy kis kaját, egy fél literes ücsit, pénztárcát, zsepit, meg egy füzetet, aztán annyi. Nekik a divat számít, nem a tanulás! Persze vannak olyan táskák amikbe jól bele lehet pakolni egyébként. Ha te is akarsz néha ilyet hordani, akkor a lazább napokon vigyél te is pár cuccal kevesebbet. Meg egyébként is szortírozhatnál... A padtársaddal nem tudnád megbeszélni, hogy ezt a tk-et te viszed mindig, a másikat meg ő? A spirál füzetek is sok helyet foglalnak, a sima összekapcsolt helytakarékosabb. Pár könyvet a suliban is ott hagyhatnál talán.
Köszi a válaszokat, akkor lehet, tényleg nem hordanak magukkal pár füzeten kivül semmit.
Egyébként én első padban szoktam ülni és ott egyből észreveszik a tanárok, hogy nincs könyvem és elkezdenek velem ordibálni. Szóval kénytelen vagyok minden órára mindent cipelni T_T A szekrénybe meg nem merem betenni, mert nem rég volt egy osztálybotrány ebből, hogy 5-6 lánynak nyomtalanul eltűnt a szekrényből a tornacucca meg könyve, stb. Szerencsére én pont nem voltam köztük, de azóta inkább próbálok minél kevesebbet a szekrénybe pakolni :/
Én sima női táskával járok 10. óta. Nem olyan kicsi amúgy.
Én is kaját, üdítőt, zsepit, pénztárcát, számológépet, tolltartót meg töltőt hordok, meg füzeteket. De nálunk mindenki így csinálja szinte. Otthon úgyis csak a jegyzeteimből tanulok, tz-remeg nyilván hazaviszem a könyvet is.
Nem is értem, ha van szekrény, és nem kell a könyv, minek cipeljem?
Amúgy erős gimiben vagyok végzős, és nálunk is vannak sokan akik hátizsákkal járnak, de ők sem cipelik haza a könyveket, csak max. azt az 1-2-őt, ami kell.
Én is általában hátizsákkal járok 12.-es létemre, nem hinném, hogy ebben van bármi kivetnivaló. Szerintem nagyon szép a táskám, én szeretem. Nagy ritkán szoktam hordani kézitáskát vagy valami kisebb hátizsákot, de nem annyira szeretem ezeket hordozgatni, mert nem szeretem lerakni őket a pad mellé a padlóra + terhelni, mert így gyorsan szétjönnének.
Különben nálunk a suliban a lányok többsége hátizsákkal jár... (magassarkúban meg konkrétan kb. 1-2 ember, de ők is csak csizmaként -> pedig kb 1000-1200 fős suliról van szó)
Van barátnőm, aki mindig kézitáskával jár, ő hoz magával 2-3 füzetet, szökőévente hoz magával még egy tollat is és ennyi + kaja. Italt nem hoz, általában tőlem csór. Tesicucc pedig külön szatyorban.
Mert szinte semmit nem visznek :D
Engem is volt, hogy megbámultak a busznál, mert a sok szakközepes meg iparis volt, hogy még táskát sem vitt de nekünk, akik az erős gimibe jártunk, majd leszakadt a hátunk. Csak matekkönyvünk 5 darab volt, amit vinni kellett, mert a tanár random választotta ki órán, hogy melyikből tanulunk épp.
Egyetemen is hasonlót figyeltem meg, mások retiküllel, én hátizsákkal, mert reggel8-este8-ig óra, kell a kaja-pia, hozzá laborköpeny, tavasszal és ősszel a sálam, kabátom is benne volt, ami reggel még kellett de napközben már meleg volt. Akik 1-2 órára járnak be, el is vannak egy-két füzettel de akik egész nap bent vannak, már csak a kaja miatt is nagyobb táskát kényszerülnek vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!