Igaz, hogy a buta gyerekek mennek szakmunkásiskolába?
Figyelt kérdés
Kereskedelmi és vendéglátóipari szakiskolában tanulok, mint pincérnő. Van érettségi is az iskolánkban, a szakközepesek nagyon-nagyon lenéznek minket. Állandóan kapjuk a megjegyzéseket a csicskák, hulladékok agyatlanok megszólítást. Kigúnyolnak minket, mert mi nem érettségizünk. Mindig kérdezgetik, hogy minek nekik az ösztöndíj, ha olyan h -k hogy nem tudnak tanulni, félév után a jó tanulók (3, 75-től felfele) ösztöndíjat (10 és 30 ezer Forint között) kapnak ezen felül jár a huszonötezer forint gyakszipénz. Van egy tanár, aki csak az érettségizőket tanítja, az egyszer olyat mondott olyat a diákjainak, hogy nem kell lenézni senkit, csak mert szellemileg kicsit viszább van maradva. Azóta rajtunk van a szellemi fogyatékos elnevezés.
Persze nem mindenki tart minket annak, de eléggé sok, főleg negyedikes diák butának tart minket.
10# tapasztalt a nyelvet kitűnően beszélő pincérek, borravalóval London belvárosi étteremben összejön a 2000font, de még ha megvan a pincér szakmád is évek munkája, mire oda felküzdöd magadat.
2015. szept. 15. 09:13
12/20 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Több olyan embert is ismerek, aki szakmunkásba jár(t), pedig simán el tudott volna végezni egy szakközepet, sőt, még egy gimit is. De azért megfigyelhető az a trend, hogy szakmunkásba inkább a gyengébb tanulók mennek. Viszont leszólni, meg fogyatékosnak titulálni a másikat primitívség, és ezzel magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.
2015. szept. 15. 09:30
13/20 A kérdező kommentje:
Nekem az esett rosszul, hogy az egyik tanárjuk is lekezelően beszélt rólunk. Szerintem egy tanárnak nem szabadna ilyet mondani, elismerem én nem voltam olyan jó tanuló, de szerintem az érettségizők között is vannak olyanok, akik nem okosak.
2015. szept. 15. 13:58
14/20 anonim válasza:
Tanárnak nem is szabadna ilyet mondania. Mondom tanári végzettséggel.
2015. szept. 15. 14:23
15/20 anonim válasza:
Nos én 4.8-as átlaggal szakmunkásba mentem továbbtanulni hegesztőként mert rohadtul nem érdekeltek a humán tantárgyak. Elvégeztem a hegesztőt ami 4 év volt, utána mentem gépi forgácsolóként másodszakmára 2 évre. Majd szerencsémre volt egy olyan lehetőség, hogy ráépülő képzésként megszerezhettem ingyen a CNC gépkezelőit is ami + 1 év. Így 7 évet töltöttem ugyanabban a suliban :) Német nyelvvizsgát is szereztem ami gyerekjáték volt, mert nevelőapám osztrák származású és már óvodás koromban is tudtam németül társalogni. Most 23 éves vagyok 4 hónapja dolgozok kint Németországban havi 1700 euróért. De az tény, hogy több hülyegyerek van szakmunkásba, de azok még ott is bénáznak. Volt olyan, hogy gyakorlaton a gyerek belerakta az esztergatokmányba a telefonján és levideózza, hogy milyen szépen forog. Aztán megpörgette 1500as fordulaton. Telefon kb 15 méterre csapódott neki a szekrénynek egy kisebb csoport ember mellett...
2015. szept. 17. 20:56
16/20 A kérdező kommentje:
Az idegennyelvet mi is úgy tanuljuk, mint az érettségizők. Csak más a tankönyvünk, vizsgáznunk is kell belőle. Csak nekünk három év alatt kell megtanulni, amit nekik négy, vagy nyelvi előkészítővel együtt öt év alatt.
2015. szept. 18. 06:18
17/20 anonim válasza:
Kérdésedre válaszolva: NEM IGAZ! Az álatlános iskolában nem voltam valami jó tanuló, 3-as szinte mindenből. Gimnáziumba nem mehettem, sem szakközépbe. Szakmunkásképzőbe jártam, el is végeztem. Akkor már jól tanultam. Aztán estin leérettségiztem (1 tárgy kivételéből mindenből ötösre). Végül egyetemet végeztem. Szóval.... :)
2015. szept. 21. 17:47
18/20 anonim válasza:
Sajnos egy elég "erős" szakközépbe járok és nekem nehezen megy a matek és engem is lenéz a matek tanár azt mondja, hogy hülye vagyok meg igy se ugy se fog sikerülni meg minden
2015. szept. 28. 00:06
19/20 anonim válasza:
nekem van egy ismerősöm, aki szakmunkásba járt, majd estin érettségizett le. nem lett diplomája, de több vállalkozása van, és nagyon gazdag. nagyon okos fiú, nem is értem, miért küldték szakmunkásképzőbe, de látod, így is megtalálta a számítását.
2015. dec. 13. 14:42
20/20 anonim válasza:
Sokkal többet ér egy szakma, ami érdekel is, mint elpocsékolni egyetemen éveket. Higgyétek el! A leszólogató tanár is elviszi autószerelőhöz a kocsiját, elmegy a cukrázdába ugyanúgy. Mondjuk komoly pszichológiai megkötésekhez kötném, hogy kiből lehessen tanár, ezek tényleg durva dolgok, s undorító is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!