Mai tanárok nem tanulnak illemórát az egyetemem alatt?
Volt olyan eset,hogy megtartottam egy tanárnak az ajtót,még annyit se mondott hogy köszönöm..
másik meg olyan volt hogy pofákat vágott rám..aztán még egy szót se beszéltem vele.
Ezeke után érdemes egy ilyen embernek megbocsáltani ,de komolyan?
Sajnos nekik csak egy papír kell csak, de tőlük sem erkölcsi bizonyítványt, sem pszichológiai alkalmasságit nem kérnek.
Nagyon felhígult ez a szakma.
Gondoljatok csak bele, ki akar ma tanár lenni? A pénz nulla, a szakmának becsülete nincs, életpálya nuku, a szülők egyből a tanárt cseszegetik bármi van, és ráadásul nap mint nap az ittenihez hasonló nagyon hülye szülők még hülyébb gyerekeivel kell foglalkozni. Kész kínzás tanárként dolgozni.
Na most innentől kezdve mit gondoltok, milyen munkaerőt szív fel az oktatásügy? Persze hogy a legalkalmatlanabbakat, normális ember inkább árkot ás minthogy tanítson.
A másik dolog hogy nem kell megsértődni, van egy vékony réteg akinek ez volt az álma, és belőlük igazi pedagógus is válik, de csak belőlük.
A tanároknak is van pályaalkalmassági még egyetem/főiskola előtt.
Egyébként meg nekem olyan tanárom is volt, akiről utólag megtudtam, hogy a családi ügyeimet teregette ki Facebookon exbarátnőmnek... Viszont olyan tanárom is van, aki minden héten még külön szakköröket is tart, hogy jól felkészítsen OKTV-re és egyéb versenyekre, van h többet is, pedig benne sincs az órarendjében (tehát plusz pénzt se kap érte).
Szóval tanárból is vannak nagyon szemetek, de sok rendes is.
# 3!
Minden közalkalmazottól kérnek erkölcsi bizonyírvánt.
Félreértés ne essék, egyetértek a véleményeddel, csak ez sajnos a tényen nem változtat. A tanárképzősök 90+ %-a azért megy tanárnak, mert semmihez nem ért, azt meg könnyebb elvégezni, mint egy mérnők / programozó / tolmács / orvos szakot. Másrészt a "tanárképzőben" nem képeznek tanárokat. Pusztán megtanítanak egy csomó lexikális ismeretet, pedagógia címén bes*ggeltetik régen élt emberek életrajzát és munkásságát, meg egy halom pedagógiaelméletet, csak épp tanítani nem tanítanak meg.
Persze, sokan nem is akarnak közülük tanítani, és amikor nem egy végzőstől hallom, hogy de jó, végre mehet szivatni a gyerekeket, akkor úgy elgondolkodok: az ilyenek fogják majd az én gyerekeimet is tanítani? Ezek merik magukat pedagógusnak hívni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!