Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Semmi kedvem iskolba menni,...

Semmi kedvem iskolba menni, hogy lógjak el?

Figyelt kérdés

2015. aug. 24. 01:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Bemegyek az iskolába nem aggódj,csak annyira unalmas
2015. aug. 24. 16:01
 12/20 anonim ***** válasza:
naa nem lehet olyan rossz. Végül is tök sok érdekes dolgot hallhatsz.
2015. aug. 24. 21:21
 13/20 Terdik Mihály válasza:
52%
Lépj be a fideszbe, ott díjazzák a tudatlanságot!
2015. aug. 26. 06:57
 14/20 anonim válasza:
59%

Istenem de komolyan veszi ezt mindenki... Ne mondjátok már hogy ti soha nem lógtatok suliból.

Amúgy annyi az egèsz hogy bemèsz a házi orvosodhoz, megmondod neki hogy fáj a torkod, a fejed, meg hánytál ès ad egy igazolást.

Ès elárulom neked a sok minta polgár között, hogy nincs azzal baj ha nèha ellógsz a haverokkal,csak arra ügyelj hogy havi egynèl ez ne forduljon elő többet. Kell a szórakozás, csak meg kell találni a mèrtèket.

Nem az fogja eldönteni a jövőd hogy most milyen jegyeid vannak vagy hogyan minősítenek a tanárok. Ha van tehetsèved, vagy öbíciód, akkor így is úgy is elfogod èrni azt.

(Helyesírásèrt bocsi, teloról vagyok)

2015. aug. 27. 11:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy tanárom a gimiben. Ennél nem lehetett másképp elkéredzkedni óráról, csak így: - Tanár úr, lógni szeretnék! Csak ekkor kérdezte meg, mi lenne a "lógás" indítéka. De amikor egy kölyök visszaélt ezzel és már sokadszor akart "lógni", kihívta magával a kézilabda pályára. Ott a komának fel kellett kapaszkodni a kapufára. - Ha meguntad, gyere be az órára! Ki is gyógyult gyorsan a lóghatnékból.
2015. aug. 29. 08:16
 16/20 anonim válasza:
Ha uncsi, kérj előre hozott vizsgálat, és hamarabb továbbléphetsz. Nekem dolgozni és sulibajárni nincs kedvem két gyerek mellett, de ha többet akarok az élettől, akkor muszáj.
2015. aug. 29. 08:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, arra a tudásra minimum szükséged lesz az életben, amit az iskolában most megpróbálnak beléd nyomni. Nyilván egy csomó mindenre nem konkrétan úgy és abban a formában lesz szükséged, de meg fogsz lepődni 10-20 év múlva, hogy egyik-másik részlet hogy visszaköszön.

Én 28 leszek idén és még mindig nem úgy és olyan állásban dolgozom, ahol úgy érzem, hogy értelmes dolgot csinálok, ezért itthon tanulok magamtól meg netről, amit lehet. Munka után, hétvégén.

Szóval én azt tanácsolnám neked, hogy ha azt akarod, hogy ne und szénné magad, próbálj valami hozzátenni az iskolában tanultakhoz, ami előrevisz, de érdekes kihívás is - és most még lazán megteheted, hogy ha egy szombatot rászántál ilyesmire, akkor vasárnap bedobod a sarokba és helyette elmész meginni valamit barátokkal vagy csak dögleni.

Pl. én most számítógépes vonalon mozgok, viszont még a főiskola sem tanított meg rendesen programozni vagy éppen egyszerűbb elektronikát összerakni.

Viszont lehet venni ~30ezerért egy Arduino boardot, ez egy kis mikrokontroller, amihez van nyomógomb, led-sor, hőmérő, fényérzékelő és még több érdekes cucc. Egészen minimális energiabefektetéssel ebből össze tudsz hozni egy egyszerűbb robotot vagy hasonlót - miközben ehhez közvetlenül is tudsz kapcsolni fizika órán tanult cuccokat.

Ezt szerintem a tanárok is értékelnék és neked is marha nagy sikerélmény lehet - ráadásul ilyen tapasztalatokkal 5-10 év múlva normális munkát kapsz, amiből még nem is halsz éhen.

De ugyanezt más területeken is meg lehet csinálni. Ha humán beállítottságú vagy inkább, vannak színházakban ifjúsági programok, néhány 18 éves barátom pl. évek óta jár a Katona József színházba játszani és felléptek csomó helyen, marha jó.

Kémia-biológia vonalon működő ismerősök meg anno a Kutató Diákok Országos Szövetségében nyomultak és hozzáfértek olyan vegyszerekhez és kísérletekhez, amikhez amúgy középiskolások szinte soha és hát ott is voltak izgalmasabb dolgok is :-)

Ha a rajz érdekel, akkor ajánlom, hogy járj el a Budai rajziskolába vagy ami nálatok elérhető. És különösen ajánlom, hogy számítógépes grafikáról, animációk készítéséről olvasgass neten, van csomó anyag, a progrmokhoz hozzáférsz torrentről.

És persze tudom, hogy nem mindenki hiperaktív tanuló, de akár tetszik, akár nem, a fenti dolgok valamelyikét biztosan fogod csinálni egyetemen vagy ahova bejutsz, úgyhogy ezerszer jobban jársz, ha most játszol ezekkel, mert ott sokkal könnyebb dolgod lesz és több időd lesz lógni és most meg nem unod szénné magadat.

2015. aug. 29. 13:04
 18/20 anonim ***** válasza:

17, egyetértek veled.

Ha viccesre fognám, akkor mondhatnám, hogy a lògásért is meg kell dolgozni....majd, ha eljutsz egyetemre, majd ott az EU alapismereteket nyugodtan ellóghatod...aztán vizsgán meg rájössz, hogy hiába unalmas és fakság....de nem érte meg.

Am sosem lógtam és sztem egyetemen is majdnem minden òrán bennvoltam.

2015. aug. 30. 10:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Nyugi, mindenki érez így. Előbb-utóbb túl leszel rajta. Majd megvilágosodik, hogy tanulni kell. Kaptam ma egy hót gagyi órarendet, van minden nap 1000 órám. Szép kis szopás lesz. De nem adom fel, tanulni fogok.
2015. szept. 1. 16:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Ne menny be iskola épületébe.

Am is hamarosan népírtás.

2015. okt. 23. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!