Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tehet egy Anya, ha a...

Mit tehet egy Anya, ha a gyermekét az aljas "pedagógusok" öngyilkosságba akarják kergetni?

Figyelt kérdés

2015. jún. 20. 19:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Jó, hagyjuk már! A négybetűs életben lesz ennél durvább túlkapás is, és ott tényleg túl sok múlik a dolgon, inkább kussol az ember és keres jobb munkát, addig meg nyel. Itt azért tényleg oda kellene állnotok a tanárok elé minimum, és értelmes kérdésre értelmes választ várni. Semmi ordibálás, semmi beszólogatás, még csak félbe se kell szakítani, hadd mondja el, mi nyomja a lelkét! Esetleg ott helyben feleltetheti is a kölyköt, hátha igaza van. Így, hogy féltek odaállni, és ha valahogy, kikapcsolt aggyal oda mernétek menni, akkor is sipákolás lenne, mert aki be van tojva, az ordibálni akar. Régi hiba ez. Tényleg csak amit írtam: tárgyilagosan, udvariasan megkérdezni, és alkalmat adni neki a bizonyításra. És ha bizonyítja az igazát, higgadtan elfogadni, esetleg elnézést kérni a kételyek miatt.

Az évismétlés nem a világ vége. "Ami nem öl meg, az megerősít" alapon pedig megér annyit akkor is, ha igazságtalan. Persze van, akit egy ilyen kis butaság is meg tudna ölni. Szerintem ők már azért ritkán közelítik meg a kettes szintet.

2015. jún. 21. 00:15
 12/22 anonim ***** válasza:
* " Így, hogy féltek odaállni, és ha valahogy, kikapcsolt aggyal oda mernétek menni, akkor is sipákolás lenne, mert aki be van tojva, az ordibálni akar." ->, így nyilván nem lesz senki közelebb a megoldáshoz.
2015. jún. 21. 00:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal van pótvizsga is, vagy ilyen már nincs? A mi időnkben még volt. Ha most is lesz, arra a változatosság kedvéért most tanuljon a gyerek.

Puffogni meg a tanárt utálni a tananyag miatt persze sokkal egyszerűbb. Én is utáltam pl. a kémiát, egy hármas-négyes azért mégis mindig összejött. A legtöbb tantárgyból napi 15 perc tanulással simán fel lehet készülni hármas szintre.

2015. jún. 21. 02:50
 14/22 anonim ***** válasza:
95%

Máskor ajánlom a tanulást. Elég jó módszer arra, hogy az ember gyereke elkerülje a bukást.

Nem mindig a tanárt kéne a felelőssé tenni azért, ha buktat.

Egy mérnök is, ha látja, hogy a munkások görbén építik azt, amit egyenesen kéne, mit csinál? Leállítja a munkát, és újra kell kezdeni, hogy jó legyen. Különben összedől az épület és emberek halnak meg. Nem azért csinálja, hogy a munkásokkal kitoljon!

A tanár is ugyanígy működik, teszi a dolgát. Ha látja, hogy a gyereknek évet kell ismételni, nem azért teszi ezt, hogy öngyilkosságba hajszolja a gyereket, mert ki akar vele tolni :D Azért buktatja meg, mert ő a szakember, és látja, hogy jobb neki inkább osztályt ismételni, mint 0 tudással továbblépni a következő osztályba, ahol nézne mint a kuka, mert semmit sem tud.

Nem tudom, hogy ezt a kedves "Anya" meg írja-e érteni, de ha felelősen gondolkodó személy, felnőtt ember, akkor inkább üljön le a gyerekkel és próbálja megértetni vele, hogy a világ nem úgy működik, hogy ha jön egy kis zökkenő az életben, akkor mindig azért más a hibás, hanem neki, a gyereknek is felelőssége van abban, hogy ha valami rossz történik vele.

Ez az egyik. A másik, hogy a régi szép időben, ha hazament a gyerek az egyessel, a szülő pofonnal várta, és leordította a fejét, hogy szégyenbe hozta a Tanár (akkor még nagy T-vel) előtt. Ma meg bukik a gyerek, és a tanár öngyilkosságba akarja hajszolni? Na ne röhögtess már...

Jó pótvizsgázást egyébként, a másokra mutogatás és hibáztatás helyett tessék leülni a gyerekkel, kedves "Anya", és tanulni vele, hogy ott átmenjen.

2015. jún. 21. 05:14
 15/22 A kérdező kommentje:
Van aki nem tud különbséget tenni a nevelés és az idomítás között.
2015. jún. 21. 07:03
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Gratulálok kérdező. Neked hány évig tartott az alsó tagozat?
2015. jún. 21. 11:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Majd azt is kérdezzétek meg, hogy miért "pikkel" a tanár a kölyökre. :D Nekem elmondta már privátban, hatalmas. Hátha megosztja veletek is.
2015. jún. 21. 12:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Az irodalomra az életben semmi szüksége nem lesz és a sok rosszéletű költők, írók élete nem köti le és ezt a tanár nem tudja tolerålni, pedig a vizsgára lészült,de hiába.
2015. jún. 21. 14:16
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam, csak én átmentem.
2015. jún. 21. 17:23
 20/22 anonim ***** válasza:
96%
En is ki nem állhattam a magyart, még sem voltam rosszabb hármasnál soha. Bukáshoz tényleg rossz hozzáállás kell, bár ha te vagy az anyja akkor nem csoda hogy gondok vannak. A vákaszaid alapján azt gondolom te vagy az a tíz éves kölyök.
2015. jún. 21. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!