Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Félek az osztály előtt beszéln...

Félek az osztály előtt beszélni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Amikor órán felszólitanak v. beszélnem kell akkor nagyon ideges leszek elpirulok és nagyon halkan kezdek beszélni, mindeni csendes , visszahúzódónak ismer órákon, de órán kivűl mindenkivel nagyon jól elvagyok és elég beszédes vagyok. De órán valahogy lámpalázas leszek és elkezd görcsölni a hasam , izzadni a tenyerem. Hogyan tudnám leküzdeni???
2015. máj. 19. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:

HP!

(Házi Pálinka)

2015. máj. 19. 19:38
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi:Dde normális választ kérnék
2015. máj. 19. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Ugyan az.

Még a idegeségek is meg ezek.

Ezt nem lehet leküzdeni csak együt élni.

Vagy csilapitani.

Mindig ideges leszel legbelül csak ne mutasd ki ha ez egyáltalán lehetséges.

2015. máj. 19. 20:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt régen, pont ugyanígy voltam az osztályban.

Viszont azóta a munkámmal jár, hogy naponta kell sok ember elé kiállnom és beszélnem. Ma már észre sem veszem a különbséget, teljesen természetesnek veszem, egyáltalán nem jár feszültséggel (na jó, egy kicsivel igen :).

Csak egy mód van erre: a gyakorlás. Ha sokszor szerepelsz emberek előtt, akkor egyszerűen csak megszokod. De mivel órákon csak időnként szólítanak fel, nincs erre lehetőséged.

Próbáld úgy felfogni, hogy ha mondjuk csak 4 emberrel beszélsz az osztályban, nem izgulsz. Bármelyik 4 embert kiválaszthatnád, ha csak velük kell beszélni, az oké. Akkor ha az egész osztállyal vagy szemben, mi változik? Ha egyenként az összes előtt mersz beszélni, akkor ha egyszerre vannak előtted, miért nem? :) Amikor szerepelsz előttük, gondolj erre.

2015. máj. 19. 22:13
 5/10 A kérdező kommentje:
nem tudom mi változik , ezen már én is gondolkoztam de nem tudom:D
2015. máj. 20. 15:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Én ilyen vagyok,nem tudom mi a helyes válasz rá
2015. máj. 20. 15:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Végre egy sorstárs:)
2015. máj. 20. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát ezaz, hogy semmi nem változik :D Ezt kell tudatosítani magadban. Gondolj arra, amikor szerepelsz, hogy csak egy ember előtt vagy, és kapcsold ki a többieket. Pl. válaszd ki a barátnődet és koncentrálj arra, hogy csak neki beszélsz egyedül.
2015. máj. 20. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:

A legelső hozzászólásoddal nem értek egyet, kedves kérdező.

A humor igenis megoldás!

2015. máj. 21. 20:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Regebben nekem is ez volt,bar nem tudom hogy sikerult megbatorodnom gondolom az osztalyom mar kevesbe cikizett ha elrontottam valamit. Ne idegeskedj,hanem probalj bizni. Magadban es hat ja probald meg :) remelem tudtam segiteni. Sok szerencset :)
2015. jún. 9. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!