Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megteheti ezt egy iskola,...

Megteheti ezt egy iskola, hogy emiatt nem enged levizsgázni?

Figyelt kérdés

Szakképző iskolába járok és hétfőn lesz az első, írásbeli vizsgám. Eddig mindig csak annyit hangoztattak nekünk, hogy a vizsgán alkalomhoz illő öltözetben kell megjelenni. Ez stimmel is, nincs vele semmi baj, hisz magától értetődő, hogy szépen felöltözünk rá.

Viszont tegnap, azaz szombaton, 19:07kor jött egy kör-email a vizsgázóknak az iskolától, hogy mindenki fehér ingben és fekete nadrágban köteles megjelenni hétfőn, különben nem bocsájthatnak minket vizsgára.

Ezzel meg az az egy bökkenő van, hogy nekem egy darab fehér ingem sincs, csak egy vörös és egy fekete. Kölcsönkérni már senkitől sem tudok, de egyébként se kérnék, mert a fiúbarátaim és köztem akkora méretkülönbségek vannak, hogy csak na. Én meg egy ilyen három számmal nagyobb ingben nem bohóckodok.

Tényleg tehet ilyet egy iskola, vagy szerintetek ez csak üres fenyegetés? Ők szóltak az utolsó pillanatban, nehogy már az ő trehányságuk miatt szívjak én!

U.I.: Az előző években egy évfolyamnak se volt kötelezővé téve a fehér ing viselete.

2015. máj. 10. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
jó a fekete is
2015. máj. 10. 11:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha egyébként semmi más nem írta elő így konkrétan (pl. a házi rend, aminek a tartalmát Te is ismered és tudomásul vetted), akkor ennyi miatt nem lehet kizárni téged.
2015. máj. 10. 11:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Pontosítok: szabályosan nem zárhatnak ki a vizsgáról.
2015. máj. 10. 11:38
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát sajnos ez az iskola eddig se a szabályszerűségéről volt híres...

Amúgy igen 1-es, valószínűleg a fekete lesz a nyerő, aztán vagy elfogadják, vagy nem...

2015. máj. 10. 11:41
 5/10 anonim ***** válasza:
És gondolom jelentettétek a szabálytalanságokat a megfelelő szervnél...
2015. máj. 10. 12:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Igazából nem, mert az igazgatónő elég nagy tekintéllyel rendelkezik és szinte mindenhol van valami "csókosa", szóval esélyünk se lett volna nagyon.

De ha ezt holnap meg merik lépni, hogy ilyen hülyeség miatt szabotálják a vizsgámat, akkor ezt már tényleg nem fogom annyiban hagyni!

2015. máj. 10. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Nemhiszem hogy reklamárnának a fekete miatt, mondjuk nálunk külön egyenruha van az ilyen alkalmakra, ünnepekre,ballagásra, megemlékezésekre.. Nálunk meg van költve hogy ha ki kell öltözni akkor nyakkendő, ing, mellény, vasalt nadrág, és a bkv-s cipő
2015. máj. 10. 13:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Volt valami probléma?
2015. máj. 11. 19:26
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem, végül nem.

Habár azt nem tudom, hogy vajon azért nem, mert eleve nem mondtak volna semmit, vagy pedig azért, mert a vizsga előtti nap telefonon elpanaszoltam ezt a problémát az osztályfőnökömnek és ő esetleg beszélt az igazgatóval.

Úgyhogy ezt nem tudom, de nem is nagyon érdekel. A lényeg, hogy senki sem kötözködött és a vizsga is egész jól sikerült :)

2015. máj. 14. 00:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor hál' istennek. :D A vizsgához meg grat^^
2015. máj. 14. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!